Kendte28. maj 2019

Kanye West åbner op om psykisk lidelse: Måtte tvangsfikseres

Kanye West fortæller nu åbent om sin bipolare lidelse, der blandt andet har betydet, at han har været tvangsfikseret og afskåret fra sin familie
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/skaermbillede_2019-05-28_kl._19.55.43.png
 (Foto: MEGA)

Kanye West har i længere tid kæmpet med psykiske problemer, og for to år siden blev han diagnosticeret som bipolar.

Nu åbner den 41-årige rapper så for alvor op om den bipolare lidelse, der viser sig ved, at han svinger mellem maniske og depressive perioder.

Det sker ifølge Entertainment Tonight i et nyt afsnit af Netflix-serien ”My Next Guest Needs No Introduction With David Letterman”.

Her fortæller Kanye West, hvordan han – når det har været allerværst med hans manier – er endt på hospitalet, hvor han er blevet tvangsfikseret og medicineret.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/skaermbillede_2019-05-28_kl._19.55.31.png
 (Foto: MEGA)

Kanye West blev for to år siden diagnosticeret som bipolar - en lidelse, der førhen blev kaldt at være maniodepressiv. Foto: MEGA

- Når du er i den tilstand, er du super-paranoid omkring alt. Alle – det er min opfattelse, andre har en anden opfattelse – er nu skuespillere. Alt er en konspiration. Du føler, at regeringen putter en chip i dit hoved. Du føler, at du bliver overvåget. Du føler alle disse ting.

- Du har disse øjeblikke, hvor du tror, alle vil slå dig ihjel. Du tror mere eller mindre ikke på nogen, fortæller en ærlig Kanye West i interviewet.

I sådanne tilfælde har det det været nødvendigt for ham at blive tvangsfikseret, afslører rapperen.

Det har været svære øjeblikke, og i dag mener han ikke, at det er den rigtige måde at behandle psykisk syge.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/skaermbillede_2019-05-28_kl._19.57.30.png
 (Foto: MEGA)

Kanye Wests lidelse har betydet, at han er blevet tvangsfikseret på hospitalet. Foto: MEGA

- Der er disse øjeblikke, hvor de putter dig i… de lægger dig i håndjern, de medicinerer dig, de lægger dig i sengen, og de afskærer dig fra alle, du kender. Det er noget, jeg er glad for at have oplevet, for så kan jeg begynde at ændre det.

- Når du er i en sådan tilstand, skal du have nogen, du stoler på. Det er både ondt og primitivt at gøre det på den måde, forklarer Kanye West.

Den prisvindende rapper og hiphopproducer, der har udgivet syv album i sin karriere, er dog også klar over, at netop hans psykiske lidelse har været medvirkende til hans succes.

Det har således været som følge af hans maniske perioder, hvor man for eksempel er mere kreativ og idérig, at han har kreeret nogle af de største hit.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/media/article/mega318210_001.jpg
 Foto: MEGA

Kanye West er gift med Kim Kardashian. Sammen har de fire børn. Foto: MEGA

Han fortæller, at folk skal huske på, at genialiteter fra deres idol derfor kan skyldes mentale problemer som for eksempel mani.

- Det er bare sådan, virkeligheden er. Hvis du vil have disse sindssyge ideer og disse sindssyge stadier, denne sindssyge musik og denne sindssyge tankegang, så er der en sandsynlighed for, at det kommer fra en sindssyg person, som Kanye West fortæller i programmet.

Du kan se en trailer for programmet herunder:

Sponsoreret indhold