Kendte1. september 2021

Kaj og Andrea vender tilbage med nye programmer

Det ikoniske makkerpar har premiere på spritnye programmer til både børn og nostalgiske voksne.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/6860062.jpg
 Foto: Ulla Voigt / DR

Selv om der er forskel på de to, så er de gode venner, kan du tro ...

Og de kære venner, Kaj og Andrea, er ikke bare tilbage på tv - det søde og sjove makkerpar, som børn har elsket siden 1971, vender tilbage med en række helt friske programmer.

Det skriver DR i en pressemeddelelse.

https://imgix.seoghoer.dk/7155608.jpg
 Foto: Ulla Voigt / DR

Kaj og Andrea både synger og spiller teater i det ikoniske børneprogram. Foto: Ulla Voigt/DR

I alt 10 nye programmer under titlen "Kaj og Andrea" kommer nemlig på DR's tilbud til de 0-3-årige, Minisjang, fredag 3. september.

Programmerne med den solsikkefrøglade papegøje og den jazzede frø er udviklet særligt til småbørnsmålgruppen og udkommer i anledning af 50 års-jubilæet for de allerførste programmer.

- Vi glæder os til at invitere børnene ind i Kaj og Andreas univers, måske for allerførste gang, men også til at give forældre og bedsteforældre et nostalgisk gensyn med egne barndomsminder, siger Marlene Boel, chef for DR B&U.

- I Danmark har vi en stolt tradition, når det gælder børneindhold, og her er "Kaj og Andrea" et tydeligt eksempel på en del af den kultur og arv, som dansk børne-tv stadig står på skuldrene af i dag.

https://imgix.seoghoer.dk/dr-0577886.jpg

Povl Kjøller og Kjeld Nørgaard var de første værter sammen med Kaj og Andrea. De spillede guitar og tog blandt andet på telttur. Foto: DR Arkiv

I de nye programmer kaster Kaj og Andrea sig blandt andet over et hamrebræt, en iPad, et klodstårn, de får cykelhjelm på, og så bliver de irriterede, når Ole Kibsgaards telefon ringer og forstyrrer dem i legen.

Der bliver naturligvis også sunget sange, for det er svært at sige "Kaj og Andrea" uden at bakke snagvendt, altså snakke bagvendt.

- Kaj og Andrea har et rigt følelsesliv ligesom børnene, der ser med – de er spontane, nysgerrige, drillende, glade, legesyge og kan nogle gange også være lidt hårde ved hinanden. Småbørnene har ikke nødvendigvis så meget sprog endnu, og derfor har det stor værdi, når de oplever andre sætte ord på følelser, de kan genkende, siger Marlene Boel og forklarer videre:

- Kaj og Andreas sange er klassikere med en smittende barnlig glæde, og de fleste forældre og bedsteforældre kan huske selv at have sunget med på "Vennesangen" og "Bakke snagvendt". Det er et meget fint arvestykke, der er bragt til live, og som nu gives videre til næste generation.

https://imgix.seoghoer.dk/dr-0544868.jpg
 Foto: Bjarne Bergius Hermansen/DR

Bag "Kaj og Andrea" står Hanne Willumsen, Katrine Hauch-Fausbøll og Kjeld Nørgaard. Foto: Bjarne Bergius Hermansen/DR

Du kan se et klip fra et af de nye afsnit her:

Sponsoreret indhold