Kendte4. april 2024 (opd. 4. april 2024)

Kæmper for at skjule intime billeder af Michael Jackson

Sagen om Michael Jacksons påståede misbrug af børn vil ikke dø - flere af hans mulige ofre kæmper for at få fingrene i politiets nøgenbilleder af den afdøde popkonge

Michael Jackson

LÆS OGSÅ: Nu kan sagen komme for retten - igen

Manden døde i 2009 - men sagen lever.

Så kort kan man beskrive striden om Michael Jacksons angivelige misbrug af børn, der nu får en ny tur ved domstolene i USA.

Her kæmper to af børnene, Wade Robson og James Safechuck, ifølge TMZ for at få fingrene i de politifiler, der i sin tid blev oprettet. Og ikke mindst de intime billeder som politiet har taget af popkongen.

Billederne var vigtige under efterforskningen, fordi Jacksons "private dele" kunne bruges som et "fingeraftryk" i forhold til de påstande, børnene og særligt deres forældre rejste imod ham.

Michael Jacksons produktionsselskab MJJ Productions forsøger nu at stoppe udleveringen, da de mener, at politifilerne er irrelevante for de tos nuværende klager og krænker afdøde Jacksons ret til et privatliv.

Her ses Michael Jackson på forsiden i 2003 i sagen, der nu forfølger ham i døden.
Her ses Michael Jackson på forsiden i 2003 i sagen, der nu forfølger ham i døden.
 Foto: AMI/MEGA

Forfulgt i døden

Michael Jackson er blevet anklaget for seksuelt misbrug af børn i flere forskellige tilfælde gennem årene. Den mest prominente sag fandt sted i 1993, hvor en 13-årig dreng anklagede Jackson for seksuelt misbrug.

Denne sag blev aldrig prøvet i retten, da Jackson indgik et forlig med drengens familie for en rapporteret sum af omkring 22 millioner dollars. Han afviste samtidig enhver skyld i sagen.

I 2005 blev Jackson officielt tiltalt på ti punkter, herunder konspiration, børnelokkeri og flere tilfælde af misbrug. Efter en meget omtalt retssag, hvor en række vidner, herunder det påståede offer, dets familie, og andre forsvarere og anklagere fremlagde deres anklager, blev Jackson frifundet i alle anklager af en enstemmig jury.

Robson og Safechuck, der begge har beskyldt Jackson for seksuelt misbrug i HBO-dokumentaren "Leaving Neverland", har forsøgt at få adgang til optegnelser siden 2017.

Deres sager mod Jacksons selskab, MJJ Productions, har nemlig fået lov til at fortsætte efter en appel, støttet af en ny lov i Californien.

MJJ Productions hævder, at de følsomme filer, hvis de stadig eksisterer, ikke bør udleveres, da de kan indeholde nøgenbilleder fra efterforskningen af barnemisbrugssager tilbage i 1993.

Selskabet frygter, at Robson og Safechuck vil offentliggøre disse billeder og ønsker at forhindre, at det kan ske.

Sponsoreret indhold