Kendte 5. august (opd. 5. august)

Kæmpe nyhed fra Herlufsholm: ALDRIG sket før

Den omstridte skole har netop udpeget en ny rektor, som skal rette skolens ødelagte ry op - der er også udpeget af ny bestyrelse, som den forrige har udvalgt
Herluftsholm vælger kvindelig rektor

Det vil uden tvivl glæde kronprinsparret, at der nu er fundet en ny rektor, som kan rydde op på den skandaleramte eliteskole. Også selvom familiens børn nu er taget ud af skolen. Særligt Kronprinsessen har nemlig brugt sine kræfter på at kæmpe for mindre mobning og for, at der skal ryddes op.

Foto: Kongehuset

LÆS OGSÅ: Fyret rektor har fået nyt job

Den nye rektor for Herlufsholm Skole og Gods bliver Gitte Nørgaard, der kommer fra en stilling som direktør for Aarhus Business College.

Det fortæller Jon Stokholm, skolens bestyrelsesformand, til Sjællandske Medier.

- Vi har valgt Gitte Nørgaard, fordi hun har en enestående baggrund med erfaring fra både undervisning og ledelse, og så har hun stor empati, siger bestyrelsesformand Jon Stokholm.

Og det vil uden tvivl glæde kronprinsparret, selvom deres børn nu er trukket ud af skolen. De har nemlig længe kæmpet for, at skolen får styr på tingene og ryddet op.

Ifølge Sjællandske Medier har Gitte Nørgaard mere end 25 års ledelseserfaring i bagagen.

Vi har udelukkende gået efter kompetencer

Bestyrelsesformand Jon Stokholm

Gitte Nørgaard har de sidste 11 år stået i spidsen for handelsgymnasiet Aarhus Business College og har tidligere været direktør for Muskelsvindfonden.

Sådan gik det galt

Herlufsholm er grundlagt som skole i det tidligere kloster i 1565 og er dermed Danmarks ældste kostskole.

Hen over sommeren har skolen, der blandt andet er kendt for at have en forældrekreds med en indkomst noget over det gennemsnitlige, været igennem en af sine måske største kriser.

I maj viste TV 2 dokumentaren "Herlufsholms hemmeligheder", hvor en række tidligere elever fortæller om vold, seksuelle krænkelser og mobning.

Kort efter blev rektor Mikkel Kjellberg afskediget. Samtidigt iværksatte skolens bestyrelse en advokatundersøgelse og en trivselsundersøgelse.

Halvandet måned senere trådte skolens bestyrelse tilbage. Det skete som reaktion på en foreløbig vurdering af trivslen på skolen fra tilsynsmyndigheden Styrelsen for Undervisning og Kvalitet (STUK).

Sagen om skolen bragte også medieopmærksomhed mod kronprinsparret og deres to ældste børn, prins Christian og prinsesse Isabella.

Prins Christian gik i forvejen på Herlufsholm og prinsesse Isabella skulle efter sommerferien være startet på skolen. Det passede dog dårligt sammen med kronprinsesse Marys engagement i kampen mod mobning.

26. juni meddelte kronprinsparret, at prins Christian stopper på skolen, og at prinsesse Isabella alligevel ikke begynder efter sommerferien.

Dagen efter udpegede skolen tidligere højesteretsdommer Jon Stokholm som ny bestyrelsesformand. Og nu har han altså ansat Gitte Nørgaard som ny rektor.

- Jeg vil gerne tættere på eleverne, end jeg er i mit nuværende job. Teenagere er skønne at arbejde med.

- Derfor synes jeg, at det er en utroligt spændende stilling på Herlufsholm, siger den kommende rektor.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Hun er den første kvinde, som bliver rektor for den traditionsbundne skole, der har eksisteret i mere end 450 år.

- Vi har udelukkende gået efter kompetencer, men det er også historisk, at vi har peget på en kvinde, siger bestyrelsesformanden.

Får ny bestyrelse

Samtidig med udpegningen af Gitte Nørgaard som rektor, får Herlufsholm også en ny bestyrelse:

Højesteretsdommer Jon Stokholm, formand

Forstander på Ranum Efterskole College Olav Storm Johannsen, næstformand

Administrerende direktør Niels Brock Anya Eskildsen

Cand.jur. med egen HR-konsulentvirksomhed Birgitte Nymann

Iværksætter og virksomhedsejer Paul Østergaard

Projektleder Cindie Juul-Larsen, forældrerepræsentant

Chefkonsulent Jane Weise, forældrerepræsentant

Compliance officer Steen H. Christensen, medarbejderrepræsentant

Lektor Liselotte Nymark Jensen, medarbejderrepræsentant

Den nye bestyrelse er udpeget af den forrige.

Kilde: Herlufsholm

Gitte Nørgaards vigtigste opgaver bliver med formandens ord at give eleverne en tryg hverdag og genskabe tilliden til skolen.

- Vi skal sammen skabe en anden og mere moderne kultur som elever, ansatte, forældre og bestyrelse kan se sig selv i og tage ejerskab for, siger Jon Stokholm.

Sponsoreret indhold