Kendte25. oktober 2022

Kæmpe nedtur for Kanye West: Adidas stopper samarbejdet

Kanye West og Adidas samarbejder ikke længere. Det betyder også et farvel til Yeezys for det tyske sportsbrand
Det er slut med Yeezy-snaeks fra Adidas. De stopper samarbejdet med den kontroversielle rapper.
Det er slut med Yeezy-snaeks fra Adidas. De stopper samarbejdet med den kontroversielle rapper.
 Foto: Kevin Lamarque/Reuters/Ritzau Scanpix/Instagram/Ritzau Scanpix

Det betyder også, at der ikke vil blive lavet en ny model af den ultrapopulære Yeezy-kollektion. I hvert fald ikke i samarbejde med Adidas.

Adidas trækker sig efter flere ugers pres fra menneskerettighedsorganisationer, efter andre selskaber har trukket sig fra samarbejdet med rapperen og designeren.

Kanye Wests antisemitiske sludder

Ye, som vi kender som rapperen Kanye West, har delt skræmmende hadtale om det jødiske folk og blandt andet truet med at "gå death con på jødiske mennesker".

Derudover har han i Paris holdt et show med T-shirts med teksten "White lives matter". Det har skabt stor kritik og fået rapperen til at lange ud efter både moderedaktører og venner.

Siden har mærker som Balenciaga droppet samarbejdet med multikunstneren, ligesom folkene bag musikeren og designerens egen dokumentar har forladt produktionen.

Ifølge Bloomberg har Yeezy-brandet stået for så meget som 8 procent af Adidas’ totale salg, og tidligere på måneden kaldte Adidas samarbejdet for “et af de mest succesfulde samarbejde i vores branches historie.”

Tidligere har Kanye West, eller Ye, anklaget Adidas for at stjæle sine designs, og det gik på sociale medier udover danske Kasper Rorsted, der på det tidspunkt var den store Adidas-boss.

Ifølge Adidas har man forsøgt at ordne urolighederne internt med Kanye West.

Det behøver de så ikke længere at tænke over, for nu har de helt klippet båndet til rapperen.

Sponsoreret indhold