Kendte28. februar 2024

Julie Zangenbergs svære beslutning: Frygter kræft

Skuespilleren og forretningskvinden er blevet genetisk udredt for risikoen for at få kræft, og nu skal hun opereres
– Jeg er blevet genetisk udredt, og har fået lov til at få en operation, der fjerner mine bryster, fortæller skuespiller og forretningskvinde Julie Zangenberg, 35.
– Jeg er blevet genetisk udredt, og har fået lov til at få en operation, der fjerner mine bryster, fortæller skuespiller og forretningskvinde Julie Zangenberg, 35.
 Foto: Mikael Rieck

LÆS OGSÅ: Freja Kirk har fået fjernet brysterne

Om en måneds tid skal Julie Zangenberg en tur på operationsbordet, hvor hendes bryster bliver fjernet. Det fortalte den 35-årige forretningskvinde forleden i et live salg for sit tøjfirma Cozy på Facebook og Instagram. Hendes barm skal opereres væk for at minimere risikoen for kræft.

– Der er ikke noget galt. Jeg er gennem mange år blevet det, man kalder genetisk udredt for muligheden for at få kræft. Der har været en del kræft i min familie. Af respekt for dem, vil jeg ikke gå ind i den del, sagde Julie, og fortsatte:

– Det har ikke været en nem beslutning, og det er heller ikke supersjovt at skulle gøre, men det er noget, jeg er glad for – at jeg har muligheden for at få gjort det, fordi jeg rigtig gerne vil have et liv uden sygdom, som vi jo alle sammen gerne vil, fortalte hun.

Julies nuværende bryster bliver ved operationen fjernet og erstattet med implantater, så brysterne kommer til at se helt normale ud igen.

Smukke Julie Zangenberg ved sit bryllup med kokken Andreas Bagh sidste sommer.
Smukke Julie Zangenberg ved sit bryllup med kokken Andreas Bagh sidste sommer.
 Foto: Mikael Rieck

Fjollede bryster

I sine 20’ere fik Zangenberg lavet en brystforstørrelse, men sidste år fortalte hun, at det faktisk er noget hun ikke var så glad for længere.

– I dag synes jeg, det er lidt fjollet, at jeg fik lavet mine bryster, og jeg vil faktisk gerne have dem fjernet og gjort mindre igen.

Men jeg fortryder ingenting, for jeg var på en rejse dengang, hvor det betød meget for mig at få dem lavet, fortalte hun i Alt for damernes podcast ”Skål Søster”.

Undgår alkohol

Før hun skal opereres har Julie droppet vin, øl og drinks.

– For at forbedre mine muligheder for at få en god operation og et hurtigere helingsforløb, drikker jeg ikke alkohol i øjeblikket – og kommer heller ikke til at gøre det efterfølgende. Jeg prøver også at spise lidt ekstra sundt op til, lød det.

Fjernede også sine bryster

Den Oscar-vindende skuespiller Angelina Jolie, 48, fortalte i 2013, at hun havde fjernet begge bryster for at undgå brystkræft, fordi hun havde mistet sin mor til kræft.

Da Hollywood-stjernen fandt ud af, at hun også bar BRCA1, en genmutation, som giver en stærkt forhøjet risiko for at udvikle bryst- og ovariekræft, valgte hun derfor at få opereret begge bryster væk.

Julie, som har skabt et kvindefællesskab omkring sit Cozy-tøj modtog med det samme en masse søde kommentarer fra sine mange kunder, og det takkede hun for.

– Det er smerteligt at dele det, men det ville være underligt hvis jeg ikke delte det med jer, sagde hun.

Sponsoreret indhold