Kendte2. februar 2024

Freja Kirk har fået fjernet brysterne: – De har aldrig været mig

Musikeren tog sidste år til Malmø for at blive opereret
Freja Kirk var ked af sine bryster og valgte derfor at tage til Sverige for at få dem fjernet.
Freja Kirk var ked af sine bryster og valgte derfor at tage til Sverige for at få dem fjernet.
 Foto: Aller Media

I årevis havde hun været ked af sine bryster – og i februar sidste år valgte Freja Kirk så at gøre noget ved det og fik fjernet brysterne på en klinik i Malmø.

Det fortæller musikeren i TV 2-podcasten ”Dato”.

– De har aldrig været mig. Jeg har altid kigget på en mande-drenge-overkrop og tænkt: ”Hvorfor ser jeg ikke bare sådan der ud oppe foroven? Hvorfor er min overkrop ikke sådan?”. Det er som om, det aldrig har passet til mig med de bryster, og det har været irriterende i så mange situationer. Jeg er virkelig blevet mindet om det i dagligdagssituationer – hele tiden faktisk, siger Freja i podcasten.

Musikeren fortæller, at hun tidligere bl.a. er blevet smidt væk fra en pool i Italien, fordi hun badede i badeshorts, og de blev forargede over, at hun var i bar overkrop.

For cirka syv år siden begyndte Freja Kirk at overveje at få fjernet brysterne, og i 2022 besluttede hun sig for at gøre noget ved det. Hun fik en henvisning fra sin læge til Center for Kønsidentitet (CKI), som dog afviste hendes henvisning, fordi Freja ville have fjernet brysterne uden også at gå i hormonbehandling – hvilket ville medføre, at hun ville få skæg og få det mandlige kønshormon ind i kroppen, og det havde stjernen ikke lyst til.

Et sort hul

Freja Kirk tog derfor kontakt til en klinik i Sverige og blev først ”totalt skræmt”, fordi hun blev gjort opmærksom på alt det, der kan gå galt ved en operation.

Efter nogle måneder kom sangeren dog frem til, at det var det rigtige for hende. I februar sidste år tog hun derfor til Malmø sammen med sin storesøster og sin daværende hustru, Sus Wilkins, som hun blev skilt fra i sommer efter knap to års ægteskab.

– Og så vågner jeg bare med et bind på toppen, og så er der bare fladt. Så er der bare ikke nogen bryster, og jeg kan bare huske, at jeg smiler og er glad, fortæller Kirk i ”Dato”.

Lige efter operationen var sangeren ”sygt glad”.

– Men så er der et psykisk efterspil, som jeg ikke lige var blevet gjort opmærksom på, og som jeg ikke vidste var en ting. Men jeg kan huske, der er ret mange måneder, hvor jeg bare har det virkelig dårligt. Det er ikke, fordi jeg er ked af beslutningen – jeg tror bare, at mit sind og min krop ikke har fundet sammen endnu. Der er noget, der ligesom ikke har forstået det hele. Jeg ved ikke, om det er noget fysisk, der ligesom sker – om man får fjernet nogle ting, som skal finde nye forbindelser. I hvert fald var jeg … Jeg vil ikke sige deprimeret, men jeg var helt klart lidt nede i et sort hul, så det kom også som et kæmpe chok, siger Kirk i ”Dato” og fortæller, at hun lige skulle lære den nye Freja at kende.

Sponsoreret indhold