Kendte21. marts 2021

Jonas fra "Hjem til gården": Taler ud om sit kontroversielle valg

Søndag aften kunne man igen følge beboerne i ”Hjem til gården”, og selvom de bestod ugeopgaven, opstod der dårlig stemning blandt nogle af beboerne
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/d7137e182fba0e9509c35d8ccd64f19c03e1efa6.jpg
 Foto: Lotta Lemche/TV 2

I denne sæson af TV 2-programmet kan storbonden, hvis de vinder ugeopgaven, beslutte, om han eller hun vil frede sig selv i den kommende uge, eller få en belønning der gavner alle beboerne.

Jonas valgte det første, og det var alle ikke helt tilfredse med.

- Når man er storbonde, sker der mange ting, og man skal forholde sig til meget. Vi havde travlt med ugeopgaven, og jeg skulle på forhånd sige, hvad jeg ville vælge. Jeg kunne vælge mellem at frede mig selv en uge mere eller få springforme, gær og surdej. Jeg snakkede med flere af de andre, som sagde, at vi havde springforme, og nogle var i gang med en surdej. Den var ikke færdig, men den var godt på vej, fortæller Jonas om årsagen til sit lidt kontroversielle valg.

Beslutningen blev altså truffet på baggrund af, at der ikke var så stor en gevinst for beboerne i den fælles præmie, de var stillet i udsigt, fordi de allerede havde flere af tingene. Men det affødte, som man kunne se i programmet, en del kritik.

- I begyndelsen havde jeg det sådan, at vi mennesker må stå på mål for vores beslutninger og valg. Jeg havde truffet et valg, jeg måtte acceptere, og så måtte jeg tage det som det kom. Jeg kunne ikke skyde skylden på andre, forklarer Jonas.

Men ikke længere efter indså han, at han havde taget et forkert valg.

- Det er ikke en beslutning, jeg kan stå inde for. Når jeg ser tilbage på det, synes jeg ikke, det afspejler mig som person. Det var en anden Jonas, der traf den beslutning.

Det er også grunden til, at han næste morgen valgte at give en fælles undskyldning til de andre beboere. Intet af det var nemt for Jonas, som normalt plejer at holde sig ude af konflikter.

- Normalt ville jeg trække mig lidt fra konflikter, og jeg er ikke typen, der kommer først frem med mine holdninger. Der skal meget til, før jeg kommer med en holdning, så for mig har det været udviklende at være med i det her program rent personligt, fordi jeg bliver stillet i nogle situationer, jeg normalt ville have trukket mig fra, forklarer Jonas.

Man kan følge ham og de øvrige beboere i ”Hjem til gården” hver søndag på TV 2.

Sponsoreret indhold