Kendte6. november 2021

Johanne elsker Mette Blomsterberg: Hun er mit idol

Kagekonkurrencens yngste deltager har kreeret den tidligere dommers kager, siden hun kunne stå og gå
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Hun har været med sin far i køkkenet og bagt kager efter den ikoniske bagedystdommer Mette Blomsterbergs opskrifter, siden hun var helt lille.

At det lige var den tidligere bagedystdommers opskrifter, der blev bagt efter, er ingen tilfældighed.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/media/article/johanne.jpg
 (Foto: Mikael Rieck)

Opsparingen røg næsten under “Den store bagedyst”. Der er blevet købt udstyr og ingredienser ind for en formue hjemme hos 18-årige Johanne Gormsen. (Foto: Mikael Rieck)

– Mette Blomsterberg er mit store idol. Jeg synes, hun er så sej og virkelig dygtig, fortæller 18-årige Johanne Gormsen, da SE og HØR møder hende hjemme i Odense.

Men selv mener konkurrencens yngling, at det først er efter sin medvirken i “Den store bagedyst”, at hun rigtig har fået styr på bunde, mousser og teknikker.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/20210929_mr_johanne_012.jpg
 (Foto: Mikael Rieck)

– Jeg har ikke været alene i den her bagedyst. Min mor Rie har virkelig hjulpet mig igennem – og ikke mindst ryddet op efter mig. (Foto: Mikael Rieck)

– Jeg er først for alvor begyndt at eksperimentere, efter jeg har været med i bagedysten. Men nu kan jeg også, fordi jeg har lært så meget. Jeg er meget mere sikker, når jeg står i et køkken, fortæller den kagekyndige yngling.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/johanne_3.jpg
 (Foto: Mikael Rieck)

– Det har været megahårdt. Det har virkelig ikke altid været sjovt. Jeg troede, det ville være sjovt, men nogle gange har det været forfærdeligt, hvis jeg skal være helt ærlig. (Foto: Mikael Rieck)

Kagedrømme

Johanne går på forretningsudviklingslinjen på TietgenSkolen i Odense.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/johanne_5.jpg
 (Foto: Nellie Møberg)

Mette Blomsterberg, 51, er Johannes store forbillede. (Foto: Nellie Møberg)

Her lærer hun om innovation og skal sammen med sin gruppe udvikle et produkt. Og det er ikke utænkeligt, at der går kage i det.

– Jeg vil gerne starte noget op som fritidsjob, og min gruppe synes bare, det er fedt, at jeg er med i bagedysten. Så jeg tror, de er med på, at vi skal lave et produkt, der omhandler noget med kage, siger den bageglade odenseaner, der også fifler lidt med idéen om at tjene lidt på sit bagværk.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/johanne_4.jpg
 (Foto: Mikael Rieck)

– Jeg har lavet trøffelkugler med Cocio, fordi der er børn, der skal spise dem. Ellers ville jeg have hældt Bailey’s i, kommer det med et grin fra kagekreatøren. (Foto: Mikael Rieck)

– Det kunne være meget fedt at lave bryllupskager i weekenderne.

Men foreløbig har hun ingen planer om at etablere en virksomhed, for når gymnasiet er gennemført, hiver Johanne to år ud af kalenderen for at rejse verden rundt.

Ordene dansede

Det var ikke den nemmeste start, Johanne fik på sit skoleliv. Der gik nemlig mange år, før skolen opdagede, at hun var ordblind.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/johanne_1.jpg
 (Foto: Mikael Rieck)

– Min casting-kage symboliserede, hvordan jeg startede folkeskolen med en buket tidsler og endte med en flot buket blomster, fortæller Johanne, som er ordblind. (Foto: Mikael Rieck)

Bagefter gik der tid med at finde et skoletilbud, som passede til hendes måde at lære på og hendes udfordringer. Og nu både læser og skriver hun.

Fem hurtige:

Hvad er din yndlingskage?

– Jordbærtærte. Det vil jeg altid vælge, men jeg har aldrig bagt en. Jeg er nok bange for, at det ikke ville blive lige så godt, som når man køber den.

Hvad er du dårligst til i køkkenet?

– Jeg er vildt dårlig til at lave mad. Det er ikke noget, jeg går op i. Pasta med ketchup er meget godt.

Hvad er din go-to-kage, når du får gæster?

– Jeg kan godt lide at eksperimentere, så jeg laver noget forskelligt, men jeg havde en overgang, hvor jeg kun lavede kage med chokolade- og hindbærmousse, for det kan alle lide.

Hvornår gik dit liv sidst i kage?

– Det gør det ret tit – et par gange om ugen, for jeg er ikke så struktureret. Så jeg kommer tit ud for et eller andet, som ikke er så smart. Men det løser sig også altid.

Hvad er dit bedste kageminde?

– Det tror jeg er kagen fra min casting, for den kage havde jeg virkelig svedt og grædt over. Jeg var virkelig presset. Jeg sov kun én time, inden jeg skulle til casting. Så jeg havde bagt hele natten, og jeg stod op klokken 4 om morgenen og lavede al pynten, og så kørte min mormor, mor og jeg til Aarhus.

– Selv om det var hårdt, og jeg tit var ked af det, vil jeg ikke have været det foruden, når jeg ser tilbage på det i dag, siger hun og uddyber:

– Det har virkelig lært mig at kæmpe for at opnå ting og gjort mig stærk.

Sponsoreret indhold