Jesper Christensen vinder Bodil: Jeg bliver ved, til jeg falder om

Jesper Christensen til Bodil-prisen lørdag aften i København.

Jesper Christensen til Bodil-prisen lørdag aften i København.

Foto: Dan Mariegaard

Det er over fyrre år siden, at Jesper Christensen vandt sin første Bodilpris.  Og lørdag aften vandt han endnu en.

Han har nu fem Bobilpriser, og er dermed den mest vindende, mandlige prisvinder. Den kvindelige er Trine Dyrholm. Jesper vandt for sin rolle i "Før frosten."

- Man vinder vi ikke sådan en pris alene. Der er et helt hold bag den. Tak for den, sagde han fra scenen i Folketeatret i København.

Selvom skuespilleren er 71 år, har han ikke i sinde at stoppe.

Hvad kan få dig til at stoppe?

- Alderdom. Men så længe jeg kan, så vil jeg. "Work is more fun than fun". Sådan har jeg det. Det kan jeg tilslutte mig. Der er ikke noget så sjovt, som det arbejde, vi laver. Der er noget arbejde, der ikke er sjovt. Men mit er. Så jeg vil helst blive ved, indtil jeg falder om, sagde han til SE og HØR kort inden prisfesten.

Jesper har vundet adskillige priser. Og han er ikke bleg for at indrømme, at de betød noget andet, da han var helt ung.

- Den første gør større indtryk. Fordi man gør og mangler selvtillid og tænker, er jeg lige så god som de andre. Alle dem man har fået og set som lille. Pludselig tænker man, "gud, de må jo vide det". At man er med i klubben. Og så kan der jo godt gå en lille smule rutine i den. Det betyder mere at få en pris som ung. Det åbner op for nogle jobs. Det er mere nervepirrende i begyndelsen. Nu er det rart at blive rost, og det vil vi jo allesammen gerne. "Nej hvor er du god, nej, hvor er du dygtig". Det vil vi alle gerne. Men den store angst har forladt systemet, sagde Jesper Christensen.

 

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close