Kendte18. oktober 2021

Jeanette Ottesen ramt kritik efter boguddrag: - Jeg vil ingen ondt

Efter at have indrømmet at være medløber på en del mobning tidligere i karrieren, er svømmeren Jeanette Ottesen blevet ramt af flere grimme kommentarer
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/20210813_gko2574.jpg
 Foto: Gregers Overvad

Der er én ting, som Jeanette Ottesen fortryder. I forhold til kollegaen Lotte Friis.

Det indrømmer hun i sin selvbiografi ”Fri”, der udkommer den 21. oktober. Søndag bragte TV 2 et uddrag, som fik flere til at spærre øjnene op.

For her nævner Ottesen ikke bare mobningen af svømmekollegaen, som hun i dag fortryder, men også deciderede eksempler på drillerierne, der ofte gik på hendes udseende.

Dette vender vi i denne artikel tilbage til, for nu er den snart bogaktuelle OL-svømmer klar med et forsvar.

Greb ikke ind

Her påstår hun, at hun siden offentliggørelsen af uddraget har været mål for ”ekstreme kommentarer”.

- Ja, jeg har været ærlig og har valgt også at fortælle bagsiden af medaljen. Bl.a. beskrevet meget åbent og detaljeret omkring en kedelig episode omkring mobning af min svømmekollega, set/hørt/oplevet med mine egne øjne, som skete tilbage da vi var unge, noget jeg ikke er stolt over at have været tilskuer til uden at gribe ind, men bare være medløber, skriver Ottesen blandt i opslaget.

Videre fortæller hun, at kommentarerne gør ondt.

- Jeg håber på et tidspunkt, at folk forstår min hensigt med ærligheden, skriver hun, før hun slutter med ordene:

- Jeg vil ingen ondt.

Artiklen fortsætter under billedet:

https://imgix.seoghoer.dk/ottesen_4_0.jpg
 (Foto: Gyldendal)

(Foto: Gyldendal)

"Et klassisk mobbeoffer"

Bogens uddrag har fået flere til på de sociale medier at påpege, at undskyldningen i dag giver en del bagslag. Og at Ottesen selv fremstår som mobber, når hun igen kalder Lotte Friis for ”et klassisk mobbeoffer, der aldrig siger stop.”

- Det er især fyrene, der er slemme, og de gør grin med Lotte både foran hende og bag om ryggen på hende. Det kan være noget med, at hun har en stor numse, at hun ikke vejer det, hun skal, at hun er tyk, måden, hun svømmer på, tøjet, hun går i, eller svømmebrillerne, hun svømmer med. Lotte får specialdesignet sine svømmebriller, som virkelig ser sjove ud og er decideret grimme. Eller også siger landstræner Paulus Wildeboer nogle ting til Lotte, som fyrene opfanger og bruger mod hende. Paulus kan være decideret ond mod Lotte i forhold til vægt, træning, udseende og svømning. Barnlige ting. Latterlige ting. Og de fleste af vi svømmere er med på den enten ved at bidrage med ondskabsfuldheder eller bare ved grine ad det. Ligesom jeg gør, lyder det blandt andet i uddraget.

Afsnittet om mobningen slutter med, at Ottesen sender en undskyldning til sin tidligere kollega.

- Jeg kan ikke huske, om jeg har sagt undskyld til Lotte. Selv hvis jeg har, vil jeg gerne gentage det her:

"Undskyld, Lotte. Jeg fortryder hvert et grin og hvert et øjeblik, hvor du har følt, at jeg har været med til at mobbe. Det fortryder jeg, det er ikke ok, og jeg undskylder af hele mit hjerte."

Efter sommerens OL afsluttede den 33-årige Ottesen sin svømmekarriere. Nu står fremtiden i familiens – og altså her i oktober også i bogudgivelsens - tegn.

Sponsoreret indhold