Kendte18. august 2023

Janni Ree om Karsten Rees demens: - Den sygdom, jeg havde frygtet allermest

Janni Ree har lidt dårlig samvittighed over stadig at passe sit liv og arbejde, efter Karsten Ree har fået konstateret demens
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.
Janni Ree er blandt andet kendt fra "Forsidefruer", som Karsten ikke gider.
 Video: Aller Media

For en uge siden meddelte Janni Ree og familien, at den 78-årige forretningsmand Karsten Ree er blevet ramt af demens.

I forbindelse med den alvorlige og livsændrende diagnose ønskede Ree-familien ro omkring ham og resten af familien, men i dag sætter Janni Ree ord på, hvordan det er at være pårørende til en demensramt.

Det sker i podcasten "Det, vi taler om".

– Det var den sygdom, jeg havde frygtet allermest, hvis jeg skal være helt ærlig. Den tror jeg ikke, man ønsker for nogen. Det er en rigtig modbydelig sygdom, for man mister et menneske, fordi det ændrer sig med tiden, siger Janni Ree.

Hun har skullet strukturere sin og Karstens hverdag helt ned til, hvornår de står op og går i seng, fordi det er vigtigt med rammer for dagen.

https://imgix.seoghoer.dk/2023-08-11/microsoftteams-image-194.png
Janni Ree kunne fredag fortælle, at Karsten Ree lider af demens.
 Foto: Rene Schütze

Det har naturligvis krævet ændringer i Janni Rees liv, men hun passer stadig både det og sit arbejde, selv om mange ting er forandret med Karstens sygdom.

SE og HØR-boss Niels Pinborg, der er en af dagens gæster i programmet, spørger, om hun har dårlig samvittighed over det.

– Det har jeg faktisk lidt, svarer Janni Ree, der flere gange nævner, at selv om man lever med en, der har en sygdom, så går livet videre, omend hverdagen er forandret.

Fakta om demens

Demens er betegnelsen på den tilstand, man kommer i, når de mentale færdigheder bliver svækket af sygdom. Den hyppigste årsag til demens er Alzheimers sygdom, som mindst halvdelen af alle mennesker med demens lider af. Der er dog mere end 200 forskellige sygdomme, som kan medføre demens.

Risikoen for demens stiger med alderen, og demens skyldes altid sygdom. Det er en myte, at demens er en naturlig følge af at blive ældre.

De fleste mennesker med demens får hukommelsesbesvær, men også andre mentale færdigheder rammes. Også samværet med andre kan blive påvirket, når man har en demenssygdom.

Sponsoreret indhold