Kendte11. august 2023

Trist nyt: Karsten Ree har fået demens

Familien har netop meddelt, at Karsten Ree er blevet ramt af demens
Janni Ree har netop afsløret, at Karsten Ree desværre har fået diagnosen demens. 
Janni Ree har netop afsløret, at Karsten Ree desværre har fået diagnosen demens.
 Foto: Aller Media

I længere tid har Karsten Ree, 78, været til undersøgelser på blandt andet Rigshospitalet.

Nu er svaret kommet - og det er desværre et trist ét af slagsen. Karsten Ree lider således af demens.

Det fortæller Janni Ree i et opslag på sin instagram-profil.

- Der har været lidt stille på min profil den sidste uge, min kære mand er i udredning for sygdomme som i allerede ved, og har haft et ildebefindende. Derfor har vi lavet nedenstående pressemeddelse, skriver Janni Ree, inden der altså afsløres, at Karsten Ree har fået konstateret demens.

- Som tidligere kommunikeret er Karsten igang med et længere udredningsforløb. Som en del af dette er det desværre blevet konstateret, at han lider af demens, står der i opslaget fra familien.

I forbindelse med den alvorlige - og livsændrende diagnose - ønsker Ree-familien nu ro - både omkring Karsten og resten af familien.

- Derfor vil vi hermed fra dags dato bede jer om at undlade at rette henvendelse til Karsten eller hans familie, eller iøvrigt at behandle hans helbred journalistisk. Vi håber på alles forståelse, lyder det slutteligt fra Janni Ree.

Fakta om demens

Demens er betegnelsen på den tilstand, man kommer i, når de mentale færdigheder bliver svækket af sygdom. Den hyppigste årsag til demens er Alzheimers sygdom, som mindst halvdelen af alle mennesker med demens lider af. Der er dog mere end 200 forskellige sygdomme, som kan medføre demens.

Risikoen for demens stiger med alderen, og demens skyldes altid sygdom. Det er en myte, at demens er en naturlig følge af at blive ældre.

De fleste mennesker med demens får hukommelsesbesvær, men også andre mentale færdigheder rammes. Også samværet med andre kan blive påvirket, når man har en demenssygdom.

Kilde: Videnscenter for Demens

Sponsoreret indhold