Idris Elba troede virkelig, han blev skudt i denne realistiske "American Gangster"-scene

Der er tilsyneladende foregået nogle rimelig intense former for ”method” instruktion på settet til ”American Gangster” i midten af 00’erne.

Stjerneinstruktøren Ridley Scott afslører nu – i forlængelse af den tragiske ”Rust”-ulykke for en måned siden – hvordan han lokkede en særdeles virkelighedstro reaktion ud af Idris Elba, der i en særlig scene bliver skudt i hovedet.

Det viser sig, at Elba simpelthen troede i et splitsekund, at han virkelig blev skudt.

Det fortæller den aktuelle ”House of Gucci”-instruktør til Daily Mail.

83-årige Scott gjorde i sin tid brug af en rigtig pistol – uden ammunition i løbet – så skuespilleren blev overrasket over våbenets rekylbevægelse.

- Han er på café, og han fortæller de andre, at de bare skal blive indenfor, før han går ud, og hans brødre ser på. Idris Elba står der på gaden, og siger: "Hey, hvad vil du gøre. Skyd mig, Frank, kom nu, bare skyd mig foran alle de her mennesker," fortæller Ridley Scott om den berømte scene.

- Det jeg gjorde, var, at jeg sagde til Idris; ”Hør her, når han trækker pistolen, og peger den mod dit hoved, så læn din pande mod den.” Fordi det er et våben med et solidt løb, så var der ingen åbning – det ville jeg aldrig risikere. Men når man trykker på aftrækkeren, er der rekyl. Men der er intet krudt, fortæller han.

Se hele scenen her: 

- Jeg er blevet skudt!

Smældet fra medspilleren - Denzel Washingtons - pistol fik Elba til at falde til jorden øjeblikkeligt. Han troede simpelthen for et kort øjeblik, at han var ramt i virkeligheden.

- Så siger det boom, og så skyder han ham på stedet, fortsætter Ridley Scott om scenen.

Den åbenlyst chokerede skuespiller nåede ifølge instruktøren endda at udbryde: ”Jeg er blevet skudt”, før han forstod, at det bare havde føltes sådan.

Artiklen fortsætter under billedet: 

Elbas reaktion i scenen er så tæt på virkelig, som man kommer. Han var i et kort sekundt overbevist om, at han var blevet skudt. (Foto: Youtube)

Våbenekspert Paul Biddiss – som før har arbejdet på andre af Scotts film, som eksempelvis ”Blade Runner og ”Alien” - tilføjer, at instruktøren er yderst påpasselig, når det kommer til scener, der involverer pistoler eller andre skydevåben.

Han fortæller, at de på ”American Gangster” gjorde brug af såkaldte UTM-løb. Og at det slet ikke er muligt for ægte kugler at passere gennem den slags.

- Det er som et smalt sølvfarvet kammer, hvor luft opsamles. Den kan bruges som rekyleffekt, lyder det fra Paul Biddiss.

Et "koldt" våben

Anekdoten fra den 14 år gamle filmoptagelse får nok de fleste til at tænke på Alec Baldwin, der på optagelserne til westernfilmen ”Rust” affyrede en revolver den 21. oktober. Det endte tragisk og dødeligt for fotografen Halyna Hatchins, der mistede livet. Skuddet sårede også instruktøren Joel Souza.

Dengang lød meldingen fra blandt andet de våbenansvarlige på optagelserne ellers op til ulykken, at revolveren var ”kold”. Men det udtryk har Biddiss aldrig hørt før.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close