I kongelige omgivelser: Fint skal det være

– Vi har altid godt kunne lide stedet, men nu har det ligesom fået en helt særlig betydning for os, siger Katherine og Thomas Eje om Gråsten Slotspark.

– Vi har altid godt kunne lide stedet, men nu har det ligesom fået en helt særlig betydning for os, siger Katherine og Thomas Eje om Gråsten Slotspark.

(Foto: Kaspar Wenstrup)

Gråsten Slot har altid stået højt på Katherine og Thomas Ejes liste over dejlige udflugtsmål. Men som det så ofte sker med steder, man bor tæt på, er det alligevel sjældent, man kommer forbi.

Nu har stedet imidlertid fået en ny dimension for parret, siden de var på visit hos dronning Margrethe for at overrække hende et af Katherines malerier, som forestiller majestæten i afslappet sommerudgave, nøjagtig som man så ofte ser hende netop på Gråsten Slot.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Katherine med maleriet af dronning Margrethe i afslappet sommerkjole og med en buket på tre styk "Dronning Ingrid" roser. Billedet er en gave fra Gråsten Handelsstandsforening. (Foto: Privat)

Morsom majestæt

– Det var en stor oplevelse, men jeg var godt nervøs, lige indtil vi nåede frem til hende selv. Så var det hele pludselig meget afslappet. Hun er bare så sød, venlig og rar, fortæller Katherine.

– Og vittig, supplerer Thomas med hentydning til dronningens kommentar, da billedet skulle pakkes ud af den pink indpakning og have båndet klippet.

– Jeg vil gerne bede om en saks. Det er jo sådan noget, jeg kan, citerer Thomas majestætens selvironiske hint til de mange snore, hun jævnligt klipper til diverse officielle åbninger.

At Katherine og Thomas var sammen om overrækkelsen, er de begge glade for i dag.

– Det er altid sjovere at tale om fælles oplevelser, end bare at referere til hinanden, siger de.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Hverken Katherine eller Thomas er indfødte sønderjyder. Han er født på Frederiksberg, og hun i England. Hun kom til egnen som au pair og har stadig kontakt til familien og de børn, hun dengang passede. (Foto: Kaspar Wenstrup)

To skal der til

– Havde det bare været mig, der afleverede billedet, tror jeg ikke, det ville fylde så meget mere. Det ville være noget, jeg havde for mig selv og kunne fortælle om. Men nu er det en oplevelse, vi deler. Især er det hyggeligt, nu vi er her igen, siger Katherine.

Inden billedet skulle males, var parret også sammen på jagt i slotshaven for at finde de helt rigtige roser til maleriet.

Artiklen fortsætter under billederne ...

– Halløj, hvor du matcher beplantningen. Min egen lille gedehams. Det må jeg have et billede af, driller Thomas godmodigt Katherine på grund af hendes prikkede sommerkjole ... (Foto: Kaspar Wenstrup)

.. Det var selvfølgelig nødt til at blive foreviget i form af et billede. (Foto: Kaspar Wenstrup)

Valget faldt på rosen med det passende navn, "Dronning Ingrid", som hendes ældste datter Margrethe skulle have i en lille buket på tre styk på billedet, symbolsk for Margrethe selv og hendes to søstre, prinsesse Benedikte og eksdronning Anne-Marie.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close