Hollywoodstjerne medvirker i ny sæson af Triers "Riget"

Foto: Ritzau Scanpix

Næste år får den nye sæson af tv-klassikeren "Riget" premiere i form af "Riget Exodus". Når det sker bliver det med en lang række store både danske og svenske skuespillere på listen over medvirkende. 

Det skriver DR, Viaplay og Zentropa i en pressemeddelelse.

Blandt de spændende kendisser er den svenske superstjerne Mikael Persbrandt på rollelisten i den kommende sæson. Han er blandt andet kendt fra sine roller i film som "Hobbitten", "Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga" og Susannne Biers Oscar-vindende film "Hævnen".

Også stjerner som Tuva Novotny ("Dag", "Annihilation"), Ida Engcoll ("Kærlighed & anarki"), Asta August og Anders Mossling kan ses i den kommen Lars von Trier-serie. 

Artiklen fortsætter efter billedet...

Mikael Persbrandt er på rollelisten i den kommende sæson af Triers "Riget Exodus" (Foto: Henrik Ohsten)

En gæsteoptræden fra dansk-svenske David Dencik og ikke mindst et besøg fra Hollywoodstjernen Alexander Skarsgård kan danske tv-fans se frem til. 

Tv-serien blev vist første gang i 1994 og er skabt af den danske filminstruktør Lars von Trier.

I december sidste år kom det frem, at den danske stjerneinstruktør arbejdede på en tredje og sidste sæson af den ikoniske tv-serie. 

- "Riget" er et hovedværk i nyere dansk TV-dramatik, og vi er meget glade for, at det er lykkedes at lave en aftale med Zentropa og Viaplay om en ny sæson i serien. De første to sæsoner fornyede dansk TV-dramatiks udtryk, lød det dengang fra DR's dramachef, Christian Rank.

Artiklen fortsætter efter billedet...

Alexander Skarsgård, der blandt andet er kendt fra "True Blood" og "Big Little Lies" på HBO medvirker i den kommende "Riget"-sæson. (Foto: MEGA) 

- Med denne tredje sæson leverer Lars Von Trier og Zentropa et markant sidste kapitel i fortællingen om Riget og dets indbyggere – levende såvel som døde. På sigt kommer Riget som samlet værk til at bo hos DR som en del af dansk kulturarv – det er fantastisk og havde ikke været muligt uden denne aftale.

De første afsnit af første sæson af "Riget" blev vist på dansk tv tilbage i 1994. I 1997 fik "Riget II" premiere med yderligere fire afsnit.

Den tredje sæson af riget forventes at få Danmarkspremiere på streamingtjenesten Viaplay i løbet af 2022.

Serien vil også få tv-premiere på DR. 

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close