Kendte9. september 2021

Hollywoodstjerne medvirker i ny sæson af Triers "Riget"

Når Lars von Triers kommende serie "Riget Exodus" får premiere bliver det med en række store, svenske skuespillere på rollelisten
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/20181012-171643-l-1920x1280we.jpg
 Foto: Ritzau Scanpix

Næste år får den nye sæson af tv-klassikeren "Riget" premiere i form af "Riget Exodus". Når det sker bliver det med en lang række store både danske og svenske skuespillere på listen over medvirkende.

Det skriver DR, Viaplay og Zentropa i en pressemeddelelse.

Blandt de spændende kendisser er den svenske superstjerne Mikael Persbrandt på rollelisten i den kommende sæson. Han er blandt andet kendt fra sine roller i film som "Hobbitten", "Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga" og Susannne Biers Oscar-vindende film "Hævnen".

Også stjerner som Tuva Novotny ("Dag", "Annihilation"), Ida Engcoll ("Kærlighed & anarki"), Asta August og Anders Mossling kan ses i den kommen Lars von Trier-serie.

Artiklen fortsætter efter billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/riget_exodus_photocredit_henrik_ohsten_zentropa_02434.jpg
 Foto: Have

Mikael Persbrandt er på rollelisten i den kommende sæson af Triers "Riget Exodus" (Foto: Henrik Ohsten)

En gæsteoptræden fra dansk-svenske David Dencik og ikke mindst et besøg fra Hollywoodstjernen Alexander Skarsgård kan danske tv-fans se frem til.

Tv-serien blev vist første gang i 1994 og er skabt af den danske filminstruktør Lars von Trier.

I december sidste år kom det frem, at den danske stjerneinstruktør arbejdede på en tredje og sidste sæson af den ikoniske tv-serie.

- "Riget" er et hovedværk i nyere dansk TV-dramatik, og vi er meget glade for, at det er lykkedes at lave en aftale med Zentropa og Viaplay om en ny sæson i serien. De første to sæsoner fornyede dansk TV-dramatiks udtryk, lød det dengang fra DR's dramachef, Christian Rank.

Artiklen fortsætter efter billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/mega84613_001.jpg
 Foto: MEGA

Alexander Skarsgård, der blandt andet er kendt fra "True Blood" og "Big Little Lies" på HBO medvirker i den kommende "Riget"-sæson. (Foto: MEGA)

- Med denne tredje sæson leverer Lars Von Trier og Zentropa et markant sidste kapitel i fortællingen om Riget og dets indbyggere – levende såvel som døde. På sigt kommer Riget som samlet værk til at bo hos DR som en del af dansk kulturarv – det er fantastisk og havde ikke været muligt uden denne aftale.

De første afsnit af første sæson af "Riget" blev vist på dansk tv tilbage i 1994. I 1997 fik "Riget II" premiere med yderligere fire afsnit.

Den tredje sæson af riget forventes at få Danmarkspremiere på streamingtjenesten Viaplay i løbet af 2022.

Serien vil også få tv-premiere på DR.

Sponsoreret indhold