Kendte 17. december 2020

Lars von Trier vender tilbage med ny sæson af "Riget"

Den danske stjerneinstruktør Lars von Trier bekræfter, at han er på vej med en tredje og sidste sæson af "Riget"
Foto: Ritzau Scanpix

Efter flere års overvejelser og rygter er det nu helt officielt: Lars von Trier vender tilbage med ny sæson af den danske kultserie "Riget". 

Det meddeler produktionsselskabet Zentropa i en pressemeddelelse. 

Den tredje - og sidste - sæson af den 23 år gamle serie har fået titlen "Riget Exodus" og vil blive vist på både streamingtjenesten Viaplay og på DR. 

- "Riget" er et hovedværk i nyere dansk TV-dramatik, og vi er meget glade for, at det er lykkedes at lave en aftale med Zentropa og Viaplay om en ny sæson i serien. De første to sæsoner fornyede dansk TV-dramatiks udtryk, siger DR's dramachef, Christian Rank, og fortsætter:

- Med denne tredje sæson leverer Lars Von Trier og Zentropa et markant sidste kapitel i fortællingen om Riget og dets indbyggere – levende såvel som døde. På sigt kommer Riget som samlet værk til at bo hos DR som en del af dansk kulturarv – det er fantastisk og havde ikke været muligt uden denne aftale. 

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Det bliver blodigt

Endnu en gang har den danske meistroinstruktør slået pjalterne sammen med manuskriptforfatter Niels Vørsel for at skrive den nye sæson. 

Det er endnu ikke offentliggjort, hvilke skuespillere seerne kan glæde sig til at opleve, men ifølge pressemeddelelsen bliver castet et miks af velkendte karakterer og helt nye ansigter. Tidligere har skuespillere som Ghita Nørby og Peter Mygind blandt andet medvirket i serien. 

Artiklen fortsætter efter billedet...

Foto: Ritzau Scanpix

En ung Lars von Trier modtager en Bodil-pris for "Riget". (Foto: Ritzau Scanpix)

Hvad den nye sæson kommer til at handle vides heller ikke endnu. Lars von Trier lover dog blod og spænding.

- Der er blevet uligevægt i godt og ondt! Grænsen er nået, i hvert fald på Riget…. Men nemt og ublodigt ka’ jeg ikke bevidne, det bliver, at få verdens syv astrale låse dirket synkront op med lægeblod, siger den 64-årige instruktør. 

De første afsnit af første sæson af "Riget" blev vist på dansk tv tilbage i 1994. I 1997 fik "Riget II" premiere med yderligere fire afsnit. 

Den tredje sæson af riget forventes at få premiere i 2022. 

Sponsoreret indhold