Kendte28. februar 2019

Hjemme hos Mette Bluhme: Vild med Viggo

– Viggo går gerne fra arm til arm og elsker at være med ude, siger ”Danmarks næste klassiker”-værten Mette Bluhme, der havde sønnike med på optagelser af DR1-programmet.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/mette_bluhme_1.jpg
 (Foto: Kaspar Wenstrup)

Smilet går fra øre til øre på otte måneder gamle Viggo, mens mor Mette Bluhme Rieck, 36, skefuld efter skefuld forsøger at få babymosen ned i ham i hjemmet på Islands Brygge i København.

– Det er det bedste, jeg nogensinde har gjort – og det er også det dummeste, jeg nogensinde har gjort, siger DR-værten med et grin om det at blive mor.

– Der er mange nætter, hvor man står op klokken et eller andet, ikke kan huske, hvornår man sidst har fået et bad, og tænker: ”Hvorfor var det nu lige ...?”.

Men så skal man jo bare have et kvart smil – så er man fuldstændig solgt!

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/mette_bluhme_rieck_og_kasper_nielsen_0.jpg
 (Foto: Thomas Laursen)

Sammen med kæresten, salgsdirektør og auktionarius Kasper Nielsen, 48, har Mette sønnen Viggo på otte måneder. Derudover er Kasper far til Clara på 19 og Otto på 14. Adspurgt, om de skal have flere børn, lyder det: – Det ved jeg ikke. Han (Viggo, red.) har jo søskende, men han har ikke en, der er helt tæt på ham, siger Mette, der med egne ord vil vente med at overveje det, til hun får lidt mere søvn om natten. (Foto: Thomas Laursen)

Mette Bluhme: Søn med på job

Mette Bluhme Rieck er lige nu aktuel som vært på DR1-programmet ”Danmarks næste klassiker”, hvor fem designere dyster om at skabe det næste ikoniske møbel i dansk designhistorie.

Optagelserne til programmet begyndte, da Viggo var bare fire måneder gammel, så den lille fyr måtte med mor på arbejde.

– Jeg havde en barnepige med, tante B, der teknisk set er min fars kusine.

Dengang ammede jeg jo hele tiden, så de var med, gik tur med barnevognen og havde et rum ude bagved, hvor de legede. Og så kom jeg ud, hver gang der var pauser, og ammede, fortæller TV-værten.

– Det var da lidt specielt de første gange, hvor man kunne høre en lyd:

– ”Øh, vi bliver lige nødt til at tage den her om – jeg smutter lige, for der er en baby, der hviner”!

Men han har heldigvis klaret det fint. Viggo går gerne fra arm til arm og elsker at være med ude, lyder det fra skærmdronningen, der nu har taget hul på de sidste optagelser af programmet.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/mette_bluhme_rieck.jpg
 (Foto: Kaspar Wenstrup)

– Jeg glæder mig til at få 2½ måned nu her, hvor det kun er mig og Viggo, og der ikke er noget arbejde, siger Mette Bluhme Rieck, der snart er færdig med optagelserne til ”Danmarks næste klassiker”. Når barslen slutter i maj, er det planen, at hun skal tilbage til "Aftenshowet". (Foto: Kaspar Wenstrup)

En fælles passion

Hun kalder værtsrollen på ”Danmarks næste klassiker” for en fed oplevelse.

– Jeg har lavet virkelig mange antikprogrammer, og dem har jeg en stor kærlighed til, siger stjernen, der blandt andet har styret slagets gang på ”Guld i købstæderne”.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/danmarks_naeste_klassiker_med_mette_bluhme_rieck.jpg
 (Foto: DR)

I DR’s ”Danmarks næste klassiker” dyster Rikke, Rasmus, Isabel, Janus og Kasper om at designe det næste møbelhit. Programmet bliver sendt tirsdag kl. 20.45 på DR1. (Foto: DR)

– Men man kan jo også på sigt have set nok små frimærkesamlinger, postkortsamlinger og Royal Copenhagen-statuetter.

– En gang imellem ser vi så de superfede ting – det lækre design og det gode håndværk, og jeg må indrømme, at det er der, vi alle sammen synes, det bliver sjovt i de programmer, lyder det.

– Det er topdelen af det, jeg lavede før, jeg har fået lov til at dykke ned i nu – og at se, hvordan det bliver til.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/mette_bluhme_rieck_3.jpg
 (Foto: Kaspar Wenstrup)

Lille Viggo er også vild med dansk design – i hvert fald i bogform. (Foto: Kaspar Wenstrup)

DR-værten har selv en stor interesse for design.

– Jeg er jo også lidt miljøskadet – både af de programmer, jeg har lavet, og af Viggos far, fortæller hun om kæresten Kasper Nielsen, 48, som er vurderings- og salgsdirektør hos auktionshuset Bruun Rasmussen.

– Han lever af at sælge møbler, kunst og design, så på den måde er det en fælles passion herhjemme, siger vestjyden og fortæller, at Kaspers viden og smag gennem årene har smittet af på hende.

Drømmer om hus

– Hvis jeg havde boet helt for mig selv, havde jeg nok boet med meget moderne design.

Men Kasper har lært mig at se det smukke i de gamle ting, siger Mette og tilføjer, at parret godt kan lide at blande nyt med gammelt i deres fælles hjem.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/mette_bluhme_rieck_2_0.jpg
 (Foto: Kaspar Wenstrup)

TV-værten i et af sine favoritmøbler i hjemmet – Wegners The Chair. – Jeg har en stor kærlighed til den stol, siger hun. (Foto: Kaspar Wenstrup)

Hvor længe lejligheden på 9. sal er familiens base, er uvist – parret har nemlig, som SE og HØR tidligere har beskrevet, sat boligen til salg.

– Det der med 9. sal og babyer ... Jeg får bare dårlige nerver, lyder det ærligt.

– Vi tænker, at vi om et par år alligevel skal bo et andet sted, og så kunne vi lige så godt sætte den til salg nu, uddyber værten, der ikke har fundet parrets næste base endnu, for mens hun drømmer om hus, hælder kæresten til lejlighed.

– Det er vi ikke færdige med at skændes om, lyder det med et glimt i øjet.

Sponsoreret indhold