Kendte5. april 2022

Her er den Alec Baldwin-joke, som Amy Schumer ikke måtte fortælle under Oscarshowet

Der var flere ting, som den amerikanske komiker ikke måtte sige fra scenen, da Academy Awards løb af stablen. Lørdag satte hun desuden flere ord på den stærkt omdiskuterede lussing
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Kun lige omkring en uge efter det store Oscarshow, som for mange seere, gæster og optrædende artister, udviklede sig til lidt af en skandale undervejs mod slutningen, stod prisuddelingens ene vært ud af tre styks – komikeren Amy Schumer – igen på scenen.

Det skete den 2. april, da hun deltog med et stand up-set på Mirage Theater i Las Vegas, og her kunne hun naturligvis ikke undgå at tale om elefanten i rummet – den efterhånden historiske lussing, som Will Smith tildelte komikerkollegaen Chris Rock på scenen.

Og det voldsomme udbrud fik da også den 40-årige amerikanske stand upper og Oscarvært til at give Will Smith øgenavnet ”Ali” efter den legendariske bokser Muhammed Ali.

- Jeg stod lidt i mine egne tanker, da Ali pludselig begyndte at komme op. Og det var bare en fucking nedtur, altså, skulle hun ifølge The Hollywood Reporter have sagt.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/mega842507_045.jpg
 Foto: MEGA

Det var en rystende oplevelse for Amy Schumer, da Will Smith afbrød Chris Rock på scenen. (Foto: MEGA)

- Alt jeg kan sige er, at det var rigtig trist, og jeg synes, det siger så meget om giftig maskulinitet. Det var virkelig oprørende, men jeg tror, at den bedste måde at trøste os selv på, er, at jeg nu fortæller de Oscarjokes, som jeg ikke måtte sige på skærmen.

- Kig ikke ned i hans løb

Efterfølgende listede Amy Schumer nogle vittigheder op, som ifølge flere medier indebar brudstykker omhandlende kontroversiel radiovært Joe Rogan og skuespiller James Franco.

Alle sammen jokes, som producerne bag Academy Awards fandt for grove til livetransmissionen forrige søndag.

- Jeg må lige nævne, før jeg fortælle disse Oscarjokes, at min advokat også rådede mig til ikke at fortælle dem. Fortæl det ikke til nogen, og bliv nu ikke sur på mig, fortæller hun, før hun når til sin vittighed om skuespiller Alec Baldwin, der som bekendt affyrede en pistol på ”Rust”-settet i oktober. Et skud, som endte med at have fatale konsekvenser for filmfotografen Halyna Hutchins.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/mega843302_002.jpg
 Foto: MEGA

Både Schumers advokater og producerne bag Oscaruddelingen frarådede hende at fortælle vittigheden om "Rust"-skyderiet, hvor Alec Baldwins rekvisitpistol gik af og ramte en filmfotograf. (Foto: MEGA)

Ligesom i Oscarshowet refererede hun her til Netflix-filmen "Don't Look Up".

- ”Don’t Look Up” er titlen på filmen, ikke? Det burde nærmere være ”Kig ikke ned i løbet på Alec Baldwins shotgun”. Den måtte jeg ikke fortælle. Men I kan jo bare komme herop og stikke mig en flad, lød det fra Schumer på scenen under lørdagens show.

Forstenet og i chok

Amy Schumer stod for at beværte den prestigefyldte filmfest sammen med Regina Hall og Wanda Sykes, og allerede kort efter lussing-skandalen kaldte hun det for en "forstyrrende" oplevelse.

På Instagram skrev hun:

- Så meget smerte i Will Smith. Jeg er stadig i chok, forstenet og ked af det. Jeg er stolt af mig og mine medværter. Men ja. Jeg venter stadig på, at denne kvalmende følelse går væk.

For Will Smith - der smækkede Rock en på siden af hovedet under Oscars, da han lavede sjov med hustruen Jada Pinkett Smiths pletskaldethed - har det fået store konsekvenser.

En række af hans fremtidige filmprojekter er sat på pause, mens filmstjernens agenter er ved at overveje, om de fortsat skal beholde ham i deres stab af skuespillere og komikere.

Sponsoreret indhold