Kendte6. december 2016

Millioner overser uhyggelig detalje: Her bliver teenager til skoleskyder

En række amerikanske forældre, der alle mistede børn i landets værste skoleskyderi, har lige nu sat tankerne i gang hos millioner af mennesker med deres video. Videoen viser, hvor ”nemt” man kan overse, at en teenager er ved at forvandle sig til et skydegalt monster
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/roed_cirkel.jpg
 (Foto: YouTube)

Ved første øjekast er dette intet andet end en romantisk kærlighedshistorie. Vi følger drengen Evan, der keder sig i skolen og begynder at skrive små beskeder på skolens biblioteksbord til en pige, som han ikke har mødt. Hver dag svarer de hinanden med små søde hilsner.

Men denne video er på ingen måder en romantisk kærlighedshistorie. Den er i stedet fortællingen om, hvor let folk overser de små tegn, der kan føre til et skoleskyderi.

For mens vi har fulgt Evans historie, udspiller der sig en langt mere alvorlig og ikke mindst uhyggelig sandhed i baggrunden. Og hvis du genser filmen, vil du måske opdage, at en af Evans klassekammerater er ved at planlægge et skoleskyderi – og massakren udspiller sig til allersidst, da Evan langt om længe møder sin ”flirt”.

Den tankevækkende film er blandt andet lavet af forældre til børn fra Sandy Hook Elementary School i Newtown, Connecticut, der i december 2012 blev udsat for landets værste skoleskyderi. 26 personer, hvoraf 20 børn i alderen 6-7 år, blev skudt og dræbt.

- Vi ville lave et tankevækkende eksempel for at vise, at vold kan undgås, hvis man opdager tegnene. Få er opmærksomme på, at folk afslører helt specifikke tegn, som kan indikere, at en voldelig handling er undervejs, siger Nicole Hockley, der er direktør for Sandy Hook Promise, organisationen bag videoen, til det amerikanske medie CNN.

Nicole Hockley mistede selv sin søn Dylan under massakren 14. december 2012.

- Disse handlinger kan forebygges, hvis opdager tegnene. Alle har mulighed for at blande sig og få hjælp. Og det kan redde liv, siger hun.

Se den tankevækkende film herunder:

Sponsoreret indhold