Her bliver dykker angrebet og skambidt af haj i et akvarium

Dykkeren blev bidt i armen, da han forsøgte at hjælpe den gravide sandtigerhaj.

Dykkeren blev bidt i armen, da han forsøgte at hjælpe den gravide sandtigerhaj.

(Foto: YouTube)

OBS! Vi gør opmærksom på, at videoen og billedet i denne artikel kan virke voldsom!

Denne video viser det hårrejsende øjeblik, hvor en dykker bliver angrebet og skambidt af en haj i et akvarium i Sydafrika, mens chokerende gæster så på.

Dykkeren var sendt i vandet for at hjælpe sandtigerhajen, der var gravid. Forinden havde hajen modtaget en beroligende indsprøjtning, der dog ikke lod til at have den ønskede effekt.

I hvert fald blev hajen pludseligt meget aggressiv, da dykkeren nærmede sig – og hajen satte resolut sine syleskarpe tænder i dykkerens arm og håndled og rystede ham.

Dykkeren var sendt i vandet i akvariet i Durban, Sydafrika for at hjælpe den gravide haj. Foto: YouTube

Det lykkedes dykkeren at blive hjulpet på land igen, hvor han hurtigt modtog hjælp af tililende kolleger. Han blev herefter hastet på hospitalet, hvor han måtte have intensiv behandling for at få lappet både arm og hånd sammen.

Ifølge Daily Mail kom manden sig dog fuldstændig over det hårrejsende hajangreb, og han var endda hurtigt tilbage i vandet igen.

Angrebet fandt sted i 2011, men det er først nu, at den vilde video er begyndt at gå viralt på nettet.

Sandtigerhajen er normalt kendt som en fredelig hajart. Foto: YouTube

Sandtigerhajen anses – trods dens bidske udseende – for at være en forholdsvis fredelig hajart, der sjældent angriber mennesker.

Det er også en af de få hajarter, man med succes har fået til at trives i fangenskab. Det er for eksempel ikke lykkedes med den frygtede hvidhaj.

Dykkeren blødte voldsomt efter angrebet. Foto: YouTube

Tilbage i januar 2016 døde en stor hvidhaj i et akvarium i Japan efter blot tre dage.

Hvidhajen var blevet fanget ved et uheld ud for den japanske kyst, og den over tre meter lange haj var efterfølgende blevet fragtet til akvariets udstilling ’Farlige Hajers Hav’.

I begyndelsen var hvidhajen – ifølge akvariets talsmænd – ved godt mod og svømmede rundt. Men dens tilstand blev hurtigt forværret, og til sidst sank den til bunds, hvorefter den døde.

Hvidhajen er et af havets mest frygtede fisk – og den har gennem årtier fascineret og skabt frygt. Derfor har flere akvarier over hele verden forsøgt at holde hvidhajer i fangenskab, men dét har vist sig at være umuligt.

Blandt andet fordi hajen konstant skal bevæge sig for at få nok ilt og holde sin kropstemperatur. I 2004 lykkedes det Monterey Bay Aquarium i Californien at huse en hvidhaj i 198 dage, før den blev sluppet fri igen.

Du kan se sandtigerhajens angreb herunder. Vi gør igen opmærksom på, at videoen kan virke voldsom:

 

Find din favorit kendis her:

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close