Kendte 9. december 2017

Henrik tabte 100 kilo: Nu er skindet skåret af

Den nordjyske eventmager har tabt 100 kg efter en gastric bypass-operation, og i januar fik han al overskydende hud opereret væk.
Foto: René Schütze og Morten Rasmussen

2017 begyndte på en helt speciel måde for Henrik Røde Jensen. 

Den nordjyske eventmager havde tabt sig 100 kilo på få år, men huden var ikke forsvundet sammen med det imponerende vægttab.

– I min verden følte jeg mig slank, men det så jo forfærdeligt ud. Derfor blev jeg godkendt til en operation i slutningen af 2016. Min helt er kirurgen, der fjernede al den overskydende hud. Jeg fik hele operationen optaget til en TV-dokumentar, fortæller Henrik, der tager imod SE og HØR i hjemmet i Frederikshavn.

Han viser gerne fotos frem fra operationen, og særligt ét skiller sig ud:

– Det er de ”culotter”, som hun skar af. Der var til ca. 20 kuverter. Og jeg fik ikke stykkerne med hjem til grillen, griner han. Operationen tog over syv timer, lyder det fra den 50-årige fyr, som fik fjernet 3650 gram maveskind.

– Jeg fik skåret hud væk hele vejen rundt. Det er en 360- graders operation. Arrene bliver lysere og lysere.  Der er stenhårdt ved arrene, men det bliver også blødere og blødere med tiden, afslører han og hiver op i blusen for at fremvise sin nye krop.

Artiklen fortsætter under billederne ...
Foto: René Schütze og Morten Rasmussen

Da SE og HØR besøgte Henrik i 2016, havde han endnu ikke fået skåret den overskydende hud væk, men kiloene var røget af. (Foto: René Schütze og Morten Rasmussen)

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.
Foto: René Schütze

I januar fik Henrik fjernet masser af hud, som kirurgen skar af i culottelignende stykker (Foto: René Schütze og Morten Rasmussen)

Tidligere har Henrik ikke haft noget imod at stille op til fotos uden overdel, men det har ændret sig.

– Nu er min krop blevet min egen igen – derfor vil jeg ikke stille op uden bluse længere.

Hudoperationen er dog bare det seneste step i Henriks vilde transformation siden 2012, hvor et ikke særlig flatterende billede fik ham til at stoppe op og ændre sit liv.

– Min skjorte var XXXXXXXL. Jeg kom så langt ud, at jeg ikke kunne tørre min egen røv. Der findes en pind, hvor man vikler papiret på, og så kan man tørre sig med den. Så den havde jeg med rundt. Jeg led af diabetes, søvnapnø og dårlig ryg. Min læge sagde, at jeg kun havde få år tilbage at leve i, lyder det fra foredragsholderen, som vejede 190 kilo og med egne ord lignede en Michelin-mand før sin gastric bypass-operation for fem år siden.

– Jeg spiser aldrig ting som McDonald’s nu. Først spiste jeg intet i løbet af dagen, men så kunne jeg spise to pizzaer og fire burgere og drikke flere liter cola og så rødvin og vodka til sidst. Jeg var usund på alle planer. Nu lever jeg efter devisen: Lidt, men godt, og så rører jeg ikke alkohol mere. Jeg har fortalt min hjerne, at jeg ikke kan spise burgere og pomfritter. Jeg er ved at kaste op af stanken af McDonald’s nu, fastslår Henrik, der inspirerer andre til at gøre ham kunsten efter.

– Det føles fantastisk at kunne inspirere andre. Folk kontakter mig til mine foredrag for at spørge om gode råd til, hvordan man kan tabe sig. Min tilværelse er balanceret nu, men jeg går stadig med drømme. Jeg var en flommefed virkelighedsfornægter. Før brugte jeg alkohol og mad som et drug. Nu bruger jeg motionen – men på en sund måde, fortæller han til SE og HØR. 

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: René Schütze)

Hele nordjydens historie kan læses i hans bog.

– Man kan godt få lyst til usunde ting. Jeg synder ikke – jeg tilvælger eller fravælger. Når jeg ligger inde i sengen og tænker på Ostepops, så hopper jeg ned i Netto og køber Ostepops. Men så løber jeg en tur bagefter og spiser kun få.

Sponsoreret indhold