Kendte2. november 2023

Helga Rose står frem: Her er Matthew Perrys danske flamme

Danske Helga Rose Samuelsen datede i flere måneder den nu afdøde ”Venner”-skuespiller Matthew Perry tilbage i 2006
Over flere år var Helga Rose og Matthew Perry gode venner. 
Over flere år var Helga Rose og Matthew Perry gode venner.
 Foto: Gabriel Bouys/AFP/Bax Lindhardt/Ritzau Scanpix

Læs også: Var Matthew Perrys Instagram-opslag et råb om hjælp? Nu taler den mystiske kvinde ud

Prædikatet ”kærester” brugte de aldrig i forbindelse med deres relation.

Men alligevel var der flirt i luften, når den amerikanske seriestjerne Matthew Perry og danske Helga Rose – som dengang arbejdede som model – hang ud sammen.

Nu – fem dage efter ”Venner”-stjernens tragiske og pludselige død – fortæller den i dag 42-årige Helga Rose Samuelsen til Ekstra Bladet, at hun naturligvis er i sorg over Perrys bortgang.

Flirtede og datede

Som 24-årig medvirkede danskeren i TV 3-programmet ”Top Model”, og efterfølgende blev der sat skub i hendes karriere både foran og kameraet, hvor hun ikke gjorde brug af sit efternavn Samuelsen.

I forbindelse med modelkonkurrencen fik Helga Rose øjnene op for det ekstravagante liv i New York, og det var her, hun mødte Matthew Perry.

De traf hinanden til en fest i storbyen, hvorefter de først udvekslede telefonnumre og siden spiste middag sammen flere gange.

https://imgix.seoghoer.dk/2023-11-02/20050213-112755-4-3504x2336ma.jpg
Her bliver Helga Rose, 24 år, fotograferet af den franske stjernefotograf Antoine på gaden i New York. Året efter - i 2006 - befandt hun sig meget i samme celebre miljø som Matthew Perry, og de to blev venner.
 Foto: Scanpix Danmark

Men rygterne om deres romantiske relation var stærkt overdrevne i den danske presse, mener hun.

- Vi flirtede vel og var på nogle dates sammen, men for det meste var vi en stor gruppe, der mødtes i byen. Der var også andre kendisser med, fortæller Helga Rose til Ekstra Bladet i dag.

I spalterne hos BT blev hun og Perry eksempelvis præsenteret som "kærester", hvilket hun nu fortæller, at de aldrig var.

De var dog gode venner ”i nogle år”.

Photo by: NDZ/STAR MAX/IPx 2023 4/26/17 Matthew Perry attends "The Circle" screening during the 2017 Tribeca Film Festival at BMCC Tribeca PAC on April 26, 2017 in New York City.
Den amerikanske skuespiller døde pludseligt lørdag i sit hjem i Los Angeles i en alder af 54. Han blev fundet livløs i sin jacuzzi
 Foto: NDZ/STAR MAX/IPx

På påfaldende vis nåede Matthew Perry lige at udgive sin selvbiografi i november sidste år, og heri beskrev han ærligt et årelangt misbrug af både alkohol og stoffer.

Mange indre dæmoner

Misbruget centrerede sig i mange år om det smertestillende middel Vicodin, som han begyndte at tage efter en jetski-ulykke kort efter, han var begyndt at optage ”Venner”.

Serien løb som bekendt over i alt ti år. Fra 1994 til 2004.

To år efter, de sidste optagelser af ”Venner” kom i kassen, mødte han den danske skønhed Helga Rose, og hun husker ham også som en mand, der havde sine dæmoner at slås med, beretter hun til Ekstra Bladet.

New York City, NY-October 31st 2023: Memorial for Actor Matthew Perry who passed away on October 28th 2023 in New York City. Credit: Katie Godowski/MediaPunch /IPX
Verdens mange torfaste "Venner"-fans har siden weekenden været lamslåede over Perrys tidlige og pludselige bortgang. Her har folk lagt blomster og hilsner til minde om ham i New York.
 Foto: Katie Godowski/MediaPunch/IPx

Matthew Perry blev fundet livløs i sit spabad i hjemmet i Los Angeles lørdag. Han blev 54 år gammel.

Første melding gik på, at han var druknet, men den officielle dødsårsag ligger endnu ikke helt fast. Politiet har siden meldt ud, at der ikke er fundet stoffer omkring Matthew Perry, men at man i hans hjem fandt smertestillende medicin.

Danske Helga Rose Samuelsen lever i dag et liv milevidt fra kendisfesterne i New York, hvor hun slog sine folder mellem 2005 og 2009.

Hun bor i stedet på landet, hvor hun studerer til skov- og landskabs-ingeniør.

Lyt til SE og HØRs sladderpodcast "Sladderministeriet" her - med gæsterne Anne Plejdrup og Nikolaj Hvidman:

Sponsoreret indhold