Kendte12. november 2019

Havana-Emil havde store drømme: Mistede guldkursen

Familieturen mod nord er et nyt vendepunkt for sejlerdrengen Emil Midé Erichsen, der slukøret måtte droppe drømmen om medaljer.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/emil_mide_erichsen_hjp_1.jpg
 (Foto: Hanne Juul)

Der var folkefest på kajen og masser af tårer i øjnene på skipper Emil Midé Erichsen, da det gode skib Havana i 2016 vendte hjem efter en årelang verdensomrejse med tv-kameraer på dækket.

Men det var en anden hyldest, som Emil havde forestillet sig at modtage. For netop 2016 var året, hvor den unge supersejler havde forestillet sig at stå med armene i vejret og en medalje om halsen – som vinder af OL, der det år blev afholdt i Rio de Janeiro.

Emil var en del af et hold på fire drenge, der kæmpede for at få en plads ved de olympiske lege i London i 2012 – den af dem, der fik lov at sejle den danske laserjolle i det britiske farvand, ville blive Danmarks forventede deltager i Rio fire år senere med et klart mål om at hive en medalje hjem til vores stolte sejlsportsnation.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/bb-38519.jpg
 (Foto: Jesper Sunesen)

Det blev aldrig til en OL-medalje for skipper Erichsen, men han fik lov at røre, da Jena Hansen sammen med Katja Salskov-Iversen vandt bronze i Rio i 49'er-klassen. (Foto: Jesper Sunesen)

Fik klart nej

OL-drømmene brast i Valbyparken for 10 år siden efter en glad dag sammen med bror Theis og et surfbræt med hjul, som Emil uheldigvis faldt på – og ødelagde knæet.

– Jeg havde et megatræls forløb, hvor jeg fik en stafylokokinfektion under operationen og blev opereret fem gange, og er tilbage nu uden korsbånd, fortæller skipperen i TV 2 Play-programmet "Emil og Kevin på Havana".

Under det benhårde genoptræningsforløb spurgte Emil en dag sin fysioterapeut, om han nogensinde ville sejle på eliteplan igen med det ødelagte knæ.

– Nej, det gør du ikke, Emil, lød det barske svar.

– På en måde var det ret fedt, at det var en professionel udefra, der kunne tage den beslutning for mig. For jeg kunne ikke tage den selv, har tv-skipperen fortalt til BILLED-BLADET.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/197879.jpg
 (Foto: TV 2)

Den lille enmands-laserjolle er skiftet ud med dieseldrevne Wallenberg, når Emil tager på eventyr. (Foto: TV 2)

Vildere at blive far

Alligevel sendte beskeden den unge Erichsen helt ned i kulkælderen, hvor øl og damer blev en lidt for dominerende del af hverdagen.

Heldigvis fandt han et nyt mål i tilværelsen: En jordomsejling med lillebror Theis, hvor de i løbet af tre år fik oplevet alverdens kulturer – og hver især fandt kærligheden om bord på Havana.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/20160715_rixen_havana_8.jpg
 (Foto: Maria Rixen)

– Nogle gange går min far til mig og siger, at han ville have gjort tingene anderledes, end jeg har gjort. "Men jeg kan faktisk bedre lide din måde," siger han så. Det er den vildeste respekt at kunne få, fortæller Emil om sin 53-årige far Mikkels ros til sønnerne, der tog jorden rundt på sejlskibet Havana. (Foto: Maria Rixen)

Men den helt store glæde ramte alligevel først, da brødrene var vendt hjem, og Emil startede den familie, som nu er med på tur på Wallenberg i serien "Kurs mod nord", som er tilbage på TV 2 hver onsdag aften.

– Det kan godt være, at det er vildt at sejle jorden rundt. Men det er satme vildt at blive far. Alle sagde det til mig, før han kom til verden, men det rammer bare som en granat, forklarer Emil i "Emil og Kevin på Havana".

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/kurs_mod_nord_foto_tv2_havana_productions.jpg
 (Foto: TV2/Havana Productions)

Lille Hugo, der nu er blevet et år gammel, har lukket det hul, der opstod i Emils liv efter den forulykkede OL-drøm. Nu har hele familien – inklusive kæresten Louise, far Mikkel, bror Theis og hans kæreste Ida, mor Marian og bror Alfred – sat kursen mod nord på TV 2 de kommende onsdage. (Foto: TV2/Havana Productions)

Selv om det aldrig blev til guld ved OL, kan Emil og resten af familien glæde sig over, at de har haft mulighed for at spinde guld på Havana-rejsen. Siden hjemkomsten har familien udgivet bøger og rejst rundt i landet for at holde foredrag om det tre år lange eventyr.

Sponsoreret indhold