"Harry Potter"-skaber J.K. Rowling i modvind igen: Dæmoniserer transpersoner

(Foto: MEGA)

Den 55-årige forfatter og skaber af det fortryllende ”Harry Potter”-univers har en ny bog på trapperne.

Og det er således i den forbindelse, at den skandaleramte J.K. Rowling atter er havnet på alles læber og bliver beskyldt for at ”dæmonisere transpersoner”.

Bogen ”Troubled Blood”, som kommer på gaden den 15. september, har nemlig en ciskønnet mand i hovedrollen som seriemorder. En karakter, der klæder sig ud som en kvinde for at narre sine ofre.

Men det er således ikke bogens nøgleperson alene, der har sat gang i de vilde beskyldninger.

I begyndelsen af sommeren havnede Rowling i en stor shitstorm for sine udtalelser om, at det udelukkende er den menstruerende del af befolkningen, der kan betragtes som kvinder.

Noget, der muligvis i første omgang kunne være svært at erklære sig uenig i – men som selvsagt ekskluderer eksempelvis den gruppe transkvinder, der er født som mænd.

Altså de mennesker, der identificerer sig som kvinder, transpersoner og non-binære, der ikke menstruerer.

Og det er således med netop disse udtalelser in mente, at den britiske forfatter med sin nye bog bliver beskyldt for at dæmonisere transpersoner.

Det viser blandt andet en række forskellige opslag på Twitter:

"J.K. Rowlings nye bog handler om en cis-kvinde, der undersøger en cis-mandlig seriemorder, der klæder sig ud som en kvinde for at dræbe sine kvindelige cis-ofre, skriver en bruger af det sociale medie blandt andet."

"Hvor meget mere åbenlyst skal Rowling vise, at hun er transfob, før folk stopper med at købe hendes bøger og forlag stopper med at udgive bøger for hende?"

Artiklen fortsætter under tweetet …

"J.K. Rowling træffer et bevidst valg om at dæmonisere transpersoner ved at gøre seriemorderen til en cis-mand, der tager kjole på for at angribe kvinder, skriver en anden og påpeger, hvor skadelig hendes bog i virkeligheden er."

"Hun ved, hvilken skade det vil gøre for opfattelsen af ​​den del af samfundet og gør det alligevel. Det er absolut foragteligt."

Artiklen fortsætter under tweetet …

En tredje bruger ser ironien i, at J.K. Rowling skriver under en pseudonym, en mand med navnet Robert Galbraith, for netop at skrive en roman om en mand, der klæder sig ud som en kvinde for at myrde - mens endnu en bruger forsøger sig med et særligt humoristisk syn på bogen og kommer med et bud på en twist, hvor hovedpersonen i virkeligheden viser sig at være en cis-kvinde.

Ligesom Rowlings udtalelser tidligere på året skabte både debat og sorg blandt hendes mange fans, er der således noget, der tyder på, at det også tilfældet denne gang.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close