Kendte22. september 2016

Vildt vokseværk: Han er 2.31 meter - og vokser stadig

19-årige Broc er den højeste teenager i verden. Men hans to meter og 31 centimeter kan blive til meget mere, for fyren er slet ikke færdig med at vokse. Mød ham i denne video
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/hoej_fyr.jpg
 (Foto: Barcroft TV)

Han har allerede fået rekorden som verdens højeste teenager, men den blot 19-årige Broc Brown fra Michigan har stadig chancen for at blive verdens højeste mand.

Rekorden ligger lige nu på 2,51 meter og holdes af Sultan Kosen fra Tyrkiet.

Men eftersom at Broc endnu er meget ung, vokser han stadig. Han kan derfor stadig nå at vokse de 20 centimeter, der er op til verdensrekorden. Lige nu vokser han faktisk 15 centimeter om året - så det kan endda være lige om lidt, at den høje fyr kan prale af at være verdens højeste fyr.

Broc Brown lider af sygdommen Sotos Syndrom, der giver meget stor vækst både før og efter fødslen.

Derfor har Broc altid været stor og ikke mindst høj af sin alder. Sygdommen rammer én ud af 15.000, og Broc fik diagnosen, da han var fem år.

- Jeg mener, at Broc var circa halvanden meter, da han gik i børnehave. Det er en genetisk lidelse, og der er intet, der kan stoppe ham fra at vokse - jeg ved ikke, om han nogensinde vil stoppe med at vokse, fortæller Brocs mor Darci.

Darci fik også nyheden fra lægerne om, at Broc nok aldrig nåede at blive mere end teenager, men nu er lægerne mere optimistiske. En børnelæge på Arkansas Børnecenter, Dr. Bradley Schaefer, kunne overbringe den gode nyhed om, at han forventer, at Broc får et langt liv.

Det er dog ikke et nemt liv, den unge kæmpe går i møde.

Grundet lidelsen har Broc problemer med sine knogler, og han lider blandt andet af kronisk ondt i ryggen.

Desuden har han flere mentale lidelser, der gør, at han tager en masse forskellige former for medicin. Broc er født med kun en nyre, så han har ikke mulighed for at tage smertestillende medicin, og han må derfor bruge alternative metoder for at behandle smerten.

Mødt Broc i videoen herunder:

Grundet hans store størrelse, har Broc desuden svært ved at finde tøj, der passer.

Og hans sko skal specialfremstilles. Også hans sokker skal specialfremstilles og et enkelt par koster hele 120 kroner.

Også Brocs seng og lænestol er specialfremstillet, så den store fyr kan sidde og sove behageligt.

Til trods for Broc og familiens mange udfordringer, ser Broc lyst på fremtiden og er ikke bange for at lægge planer.

- Jeg vil bare have mit eget arbejde. Forhåbentlig i en sportsbutik eller noget lignende, som en kassemedarbejder, siger Broc.

Brocs mor har et enkelt ønske for hans fremtid.

- Jeg vil ikke skubbe ham ud i noget, han ikke har lyst til. Jeg vil bare have, at han får et godt liv og er glad for alt, hvad han laver, siger den stolte mor.

Sponsoreret indhold