Gullestrupsagen: Skød kæresten med boltpistol

Det var her i huset i Revlingens Kvarter, at forholdet mellem Grethe Pedersen og Allan Hansen kørte af sporet.

Det var her i huset i Revlingens Kvarter, at forholdet mellem Grethe Pedersen og Allan Hansen kørte af sporet.

(Foto: Ritzau Scanpix)

Hun var tidligere kommet ud af voldelige forhold, og nu havde den 46-årige mor til tre, Grethe Pedersen, besluttet sig for at forlade sin samlever, Allan Hansen.

Deres forhold havde bølget op og ned. Han kunne være sød og kærlig, men han kørte psykisk på hende. Han brugte også fysisk magt ved blandt andet at holde hende nede på gulvet, når han mente, at hun var umulig.

Hendes veninder var bekymrede og havde sagt, at hun skulle se at komme væk, inden han slog hende ihjel.

Det forsøgte hun også i november 2007. Hun tog fra parrets bopæl i Gullestrup nord for Herning ned til sin søster i Svendborg i nogle dage.

– Grethe var hunderæd for Allan, forklarede søsteren ifølge Ekstra Bladet.

Men Allan Hansen truede med at slå hendes niårige søn ihjel, hvis hun ikke kom hjem.

Skudt i panden

Få dage senere, om morgenen den 28. november, blev Grethe Pedersen fundet død på sofaen i parrets sodsværtede rækkehus. Der havde været ild i huset, men den havde kvalt sig selv, inden ruderne sprang.

Den dengang 42-årige Allan Hansen blev samme dag varetægtsfængslet for at have dræbt hende.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Politiets teknikere gik straks i gang med at sikre spor i huset i Gullestrup, hvor Grethe Pedersen blev fundet død. (Foto: TV Midtvest)

Han havde skudt sin samlever i panden over det ene øje med en boltpistol, så hun var dødeligt såret. Hun havde formentlig ligget bevidstløs i nogle timer, før han stak ild på huset med benzin fra en dunk og forlod det. Grethe Pedersen døde af røgforgiftning.

Deres hund havde han også skudt og dræbt.

Han kendte til boltpistoler fra sit arbejde på et slagteri, kom det frem under retssagen.

Skrev retshistorie

Gullestrupsagen, som den blev kendt som, kom til at ændre retspraksis. I 16 år havde det nemlig været kutyme, at drabsmænd fik to års rabat, hvis de slog deres samlever, ægtefælle eller kæreste ihjel. I stedet for 12 års fængsel slap de med ti.

Den rabat fik Allan Hansen også i Retten i Herning i 2008. Han fik 11 års fængsel, ti år for drabet og et år for ildspåsættelsen.

Det ændrede Vestre Landsret til 12 års fængsel, og det var den korrekte længde, bedømte Højesteret, som satte punktum for sagen den 5. oktober 2009.

Den dømte: Vi blev overfaldet

Allan Hansen nægtede sig skyldig under retssagerne og havde en helt anden forklaring på, hvad der skete i huset i Gullestrup. Parret var nemlig blevet overfaldet, hævdede han.

Tre maskerede mænd i sorte tætsiddende heldragter, hvor kun øjne og sko kunne ses, var nemlig ifølge ham trængt ind i rækkehuset, havde skudt Grethe Pedersen og sat ild til huset.

Den ene, som var bevæbnet med en tromlepistol, og indimellem også en anden passede på ham, der sad på en stol i køkkenet. Imens var den tredje og indimellem også den anden hos Grethe Pedersen i stuen. Han hørte intet fra stuen, ud over at Grethe en enkelt gang sagde ”av”.

Efter halvanden til to timer blev han ført ud til passagersædet i sin egen bil, og de tre mænd kørte ham ud i en skov. Her rykkede de ham over på førersædet og spændte ham fast. Dernæst satte de en støvsugerslange til bilens udstødning og førte den ind i bilen ved bagklappen.

Han faldt i søvn eller mistede bevidstheden og vågnede først over et døgn senere.

Retten kaldte hans forklaring ”særdeles fantasifuld og utroværdig” og tilsidesatte den bl.a. på baggrund af to vidners observationer.

Find din favorit kendis her:

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close