Guf, kugler og fjams: Her skal du spise is

Issæsonen er sikret med SE og HØR's guide til danske ishuse. (Foto: AOP)

Issæsonen er sikret med SE og HØR's guide til danske ishuse. (Foto: AOP)

All Over Press

Der var både guf, kugler og fjams på menukortet, da vi her på SE og HØR spurgte vores fans på Facebook, hvor man kan købe de bedste is i Danmark. 

Buddene var mange, og mere end 1.500 fans valgte at deltage i debatten. 

Et af de ishuse, der blev nævnt flest gange var Fjellerup Vaffelbageri.

- Hurtig, behagelig og smilende betjening, og så er isene megabillige og kæmpe store, skrev Charlotte Nygaard Nielsen på Facebook om ishuset i Fjellerup. 

Derudover blev ord som mums, verdens bedste is og Danmarks bedste isvafler knyttet til Fjellerup Vaffelbageri, som ligger på Djursland. 

Et andet ishus, der var svært at komme uden om i opslaget på SE og HØRs Facebook-side er Det Blå Ishus, der ligger i Nordjylland.

- Der er altid kø, og de er altid 6-8 til at ekspedere is over disken, skriver Ann Schmidt, der altså sværger til den nordjyske ispusher. 

En af de sjovere historier omkring ishuse i Danmark stod Facebook-brugeren Lone Klein for. 

- Havnekiosken i Thyborøn, stedet, hvor man har hjemmelavet guf - også kaldet fjams, skrev hun. 

Hvorfor guffet i Thyborøn har fået det lidet flatterende navn "fjams", vil Lone Klein dog ikke ud med. Så den historie må man tage til Thyborøn for at få. 

For at holde os i det nordjyske, så skal vi også lige en tur forbi ishuset Guf og Kugler i Nibe.

- Isen smager fantastisk, skriver Mona Green Petersen. 

Det er heldigvis ikke kun i Jylland, at der findes gode ishuse. Flere is-fans skrev, at man bestemt ikke måtte gå forbi Ismageriet, der ligger på Amager.

I Odsherred var der flere ishuse med i kampen om at være det bedste, men det der blev nævnt flest gang var Burgerhjørnet, der ifølge vores Facebook-fans serverer kæmpe is.

Af gode grunde kan vi ikke remse alle ishusene op i denne artikel, så derfor har vi lavet et Danmarkskort, hvor de ishuse, som SE og HØRs Facebook-fans nævnte flest gange er placeret.

Så kan man nemt navigere rundt alt efter, hvor i Danmark man holder sommerferie. 

Der er også stadig mulighed for at deltage i debatten. Både iskortet og Facebook-opslaget findes i bunden af denne artikel. 

Vi opdaterer løbende iskortet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close