Kendte2. juni 2015

Top-10: Danmarks bedste rutschebaner

Sammen med CoasterClub Denmark giver vi jer listen over Danmarks ti bedste rutchebaner.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/piraten_0.png

Er der noget sjovere end rutschebaner? Nej, det synes vi egentlig heller ikke.

De kan give et sus i maven, vind i håret, og være kilden til uendelige timers sjov.

Men hvilke rutschebaner er de bedste i Danmark? Og er fart over feltet det bedste? Eller skal det være en klassisk trærutschebane?

Vi har fået hjælp af CoasterClub Denmark, og deres formand Kian Kronvang, til at sammensætte en top-10 af Danmarks bedste rutschebaner.

10. Falken i Fårup Sommerland

https://imgix.seoghoer.dk/falken.png
 Privat

Falken i Fårup Sommerland er bygget i 2004 og er 622 meter lang, og det er den første trærutschebane, som er bygget i Danmark siden 1932.
Den har en topfart på 75 km i timen, og så varer en tur 75 sekunder.

Kian Kronvang om Falken:
- Den er jo ikke så stor, men den er af træ, og dem er der jo ikke så mange af i Danmark. Den er dog blevet lidt ukomfortabel på sine ældre dage, men den er stadig en tur værd.

9. Dæmonen i Tivoli

https://imgix.seoghoer.dk/daemonen.png
 Privat

Dæmonen i Tivoli har siden 2004 givet gæsterne i Carstensens gamle have en ordentlig lufttur.
Den er bygget af 565 tons stål, hvilket svarer til tre jumbojets. Banen er bygget af firmaet Bolliger og Mabillard, der har bygget rutchebaner over hele verden.

Kian Kronvang om Dæmonen:
- I sig selv er Dæmonen ikke en særligt vild rutchebane, men man får meget rutchebane på meget lidt plads. Og generelt er det en sjov bane.

8. Rutschebanen i Tivoli

https://imgix.seoghoer.dk/rutschebanen.png

Denne rutschebane er en af verdens ældste. Sidste år kunne den fejre 100 års fødselsdag, og i den anledning fik den tilføjet nogle af detaljer, som ikke blev bygget, da banen blev lavet tilbage i 1914.

Kian Kronvang om Rutschebanen:
- Tivoli skal virkelig have kredit for at have vedligeholdt og passet på den. Samtidig så er det meget unikt, at den, som en af de eneste i verden, stadigvæk har en bremsemand.

7. Tornado på Bakken

https://imgix.seoghoer.dk/tornado.png
 Privat

Denne spinning coaster åbnede på Bakken nord for København i 2009. Den er bygget af firmaet Intamin, der har bygget flere rekordsættende rutschebaner.

Kian Kronvang om Tornado:
- Det er en vild tur, fordi vognen spinner rundt. Samtidigt, så har den et af de bedste first drops.

6. Hankatten i BonBonland

https://imgix.seoghoer.dk/hankatten.png
 Privat

Med 55 kilometer i timen bliver man smidt rundt på en 397 meter lang bane i denne spinning coaster, som er BonBonlands eneste rutschebane på denne liste.

Kian Kronvang om Hankatten:
- Det er endnu en spinning coaster, men i modsætning til den på Bakken, så har Hankatten lidt mere plads at folde sig ud på. Den har minimale rystelser undervejs, og så er det klart den bedste bane i BonBonland.

5. Polar X-plorer i Legoland Billund

https://imgix.seoghoer.dk/polar.png
 Privat

Denne rutschebane tager dig på tur inde i et bjerg, hvor der også er overraskelse undervejs. Som noget helt specielt, så slutter turen af med et kig ind til Legolands pingviner.

Kian Kronvang om Polar X-plorer:
- Det er en familiebane, og selvom den kan fremstå som en helt almindelig rutschebane, så har den et fantastisk overraskende moment, når der undervejs er et vertikalt drop på fem meter.

4. Orkanen i Fårup Sommerland

https://imgix.seoghoer.dk/orkanen.png
 Privat

I denne rutschebane sidder man ikke ovenpå skinnerne, i stedet hænger man nedenunder dem. Den oplevelse har man kunne få i Fårup Sommerland siden 2013.

Kian Kronvang om Orkanen:
- Det her er et vildt godt eksempel på, at en park rammer plet. Den er godt integreret i parken, og det føles som om, at den har været der altid. Fårup Sommerland kan godt være stolte over den.

3. Lynet i Fårup Sommerland

https://imgix.seoghoer.dk/lynet.png
 Privat

Denne LSM-launched rutschebane er bygget af Gerstlauer, der blandt andet også har bygget Vildsvinet, som står i BonBonland.

Kian Kronvang om Lynet:
- Det er uden tvivl en af Danmarks vildeste rutschebaner. Man kommer op og køre 80 kilometer i timen på bare to sekunder. En sjov og solid oplevelse.

2. Juvelen i Djurs Sommerland

https://imgix.seoghoer.dk/juvelen.png
 Privat

Det var Europas eneste double launch coaster(hvor man bliver skudt afsted to gange), da den åbnede i 2013. Og med en andenplads på denne liste, så må man sige, at Djurs Sommerland har investeret sine 70 millioner kroner, som rutschebanen har kostet, fornuftigt.

Kian Kronvang om Juvelen:
- Juvelen er rigtigt flot tematiseret, og så sidder man på en ATV, hvilket er meget specielt. Samtidig så viser Djurs Sommerland, at højde ikke betyder noget, for Juvelen er kun 12 meter høj.

1. Piraten i Djurs Sommerland

https://imgix.seoghoer.dk/piraten.png
 Privat

Vinderen, og dermed Danmarks bedste rutschebane, er Piraten i Djurs Sommerland. Den åbnede i 2008 og allerede året efter bragede den ind i top-5 af verdens bedste rutschebaner. Noget af en bedrift for en lille forlystelsespark i Danmark. Piraten sender dig afsted på en hæsblæsende tur med 90 kilometer i timen.

Kian Kronvang om Piraten:
- Det er Danmarks bedste rutschebane, og så er den også en af de bedste i verden. Den har masser af air-time(følelsen af vægtløshed, red.), og så er den meget intens.

Hvis du vil se flere fede rutschebanevideoer, så kan du følge med på CoasterClub Denmarks kanal på YouTube.

Sponsoreret indhold