Kendte16. november 2016

Golden retriever kan gå igen – takket være protese-poter

En golden retriever ved navn Chi Chi kan igen lunte rundt, efter at hunden har fået protese-poter
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/hunden_arme.jpg

En tragisk historie om en sød golden retriever har langt om længe fået en lykkelig slutning.

Ingen troede, at denne trofaste golden retriever ville overleve, da den blev fundet stærkt afkræftet og svært kvæstet tæt på en hundefarm i Sydkorea.

Meningen var, at Chi Chi – som tusindvis af andre hunde i det asiatiske land – skulle slagtes, men i sidste øjeblik vurderede arbejderne på hundefarmen, at hunden ikke ”var god nok” til at spise, og den firbenede vovse blev derfor kasseret uden for hundefarmen.

null
https://imgix.seoghoer.dk/chi_chi_2.jpg

Lille Chi Chi var i livsfare, da den blev fundet ude foran en hundefarm i Sydkorea.

På dét tidspunkt var hunden stadig i live, men den var i livsfare. Den havde store sår på alle sine ben, efter at arbejdere på hundefarmen havde bundet dens ben så stramt sammen, at blodtilførslen var lukket af.

Heldigvis blev hunden fundet i tide af frivillige fra en dyreorganisation. De bragte hunden i sikkerhed, døbte den Chi Chi og forsøgte at gøre alt, hvad de kunne for at redde dens liv.

Til sidst måtte dyrlægerne dog konkludere, at alle Chi Chis poter ikke stod til at redde, og derfor gennemgik den firbenede ven en firedobbelt amputation.

https://imgix.seoghoer.dk/chi_chi.jpg

Chi Chi kan også gå på sine stumper, men går bedre med sine pote-proteser.

For Chi Chi fik en ny familie i USA, og den blev fløjet næsten 10.000 kilometer hjem til Elizabeth og Richard Howell. Og den nye familie satte alt ind i kampen for at få Chi Chi på benene igen.

Mens sårene langsomt helede, samlede familien derfor penge ind. Det lykkedes dem at indsamle over 20.000 kroner, der betød, at en protesevirksomhed kunne fremstille specialdesignede poter, der passede Chi Chi perfekt.

Virksomheden lavede endda et ekstra sæt poter til den livlige laban.

Og Chi Chi er i dag ét styks lykkelig og livlig laban.

Sponsoreret indhold