Gisp! I aften får verdens ’UHYGGELIGSTE’ film premiere…

Gyserfilmen It Follows får premiere i de danske biografer i aften. Foto: YouTube

Gyserfilmen It Follows får premiere i de danske biografer i aften. Foto: YouTube

YouTube

Har du ingen planer i aften, og kunne du godt tænke dig at blive skræmt godt og grundigt? Ja, så er der i aften premiere på en gyser, som er den UHYGGELIGSTE i mange år, hvis man skal tro anmeldere fra både Danmark og USA. 

Gyseren hedder 'It Follows' og handler om hovedpersonen Jay, der til sin gru finder ud af, at sex med kæresten har sin pris: For nu hviler der en ond forbandelse over hende i form af et ansigtsløst monster, som forfølger hende overalt - både nat og dag.

Den eneste måde, hun kan slippe af med forbandelsen på, er, hvis det lykkedes hende at overføre forbandelsen til en anden. Men det skal være én, hun holder af!

Handlingen lyder på mange måder som noget, vi har set før - og måske gør os bange, men aldrig helt kan få os til at gemme os i biografsædet eller sofaen. Men denne film er anderledes uhyggelig, lyder konklusionen fra anmelderne fra både Danmark og USA:

- Jeg kan ikke huske, hvornår jeg sidst var så skræmt fra vid og sans i biografen, skrev den amerikanske anmelder for The Guardian, Politikens anmelder belønnede filmen med fem ud af seks stjerner i sin anmeldelse "til trods for", at der kun gik tre minutter og tredive sekunder, før han "var badet i kuldegysninger over 'It Follows'"

- Og sig det ikke til nogen, men da filmen var slut, havde jeg trykket på pause tre gange. Det kan man selvfølgelig ikke gøre i biografen, skrev en rædselsslagen Politiken-anmelder i sin anmeldelse af 'It Follows'.

Ondskaben i 'It Follows' har ikke nogen krop, men er en form for 'urkraft', som kan besætte både dig og mig - men det kan også være en tvangstanke, som i sidste ende ender med at æde dig op. Og hvor typiske gyserfilm kun lader uhyggen sprede sig om natten, er det mindst lige så mytisk og modbydeligt ved højlys dag for de uheldige hovedpersoner i filmen.

- "It Follows" overholder et princip, som kun få gyserfilm har modet til at omfavne: Det ukendte ér det ukendte. Ledetråde til hvorfor og hvordan er droppet, skriver NY Times blandt i sin anmeldelse af filmen.

'It Follows' får biografpremiere i aften. 

Du kan se traileren til gyseren her… hvis du da tør!

Find din favorit kendis her:

Fra forsiden
Close