Kendte26. juni 2021

Gammelt Britney-klip dukker op igen: Viste hun os allerede her, at den var helt gal?

I en hjerteskærende bonusscene i dokumentaren ”Britney Spears: For the Record” er den 39-årige megastjerne tæt på at afsløre, at hendes værgemål står i vejen for de ting, som hun elsker allermest
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

At køre i sin egen bil. Mærke vinden i håret og drøne afsted på vejene med radioen skruet helt op.

Det er bare ét af punkterne på listen over ting, som popstjernen Britney Spears ikke bare har kunne gøre i løbet af de seneste 13 år.

På grund af den langstrakte umyndiggørelse har hun ikke haft mulighed for at tage sig en køretur. Og faktisk er netop friheden til at sætte sig ind i en bil med eksempelvis kæresten Sam Asghari eller sønnerne Sean og Jayden en af de ting, som Spears nævner flere gange undervejs i høringen onsdag aften dansk tid.

Men skruer vi tiden helt tilbage til 2008 og 2009, var Britney allerede afskåret fra de ting, som for os andre hører til de mest banale almindeligheder.

Det står klart, når man genser MTV-dokumentaren ”Britney Spears: For the Record” hvor et kamerahold følger den allerede dengang omdiskuterede popstjerne i ugerne efter hendes come back-medvirken i Video Music Awards i 2008.

Og i lyset af Britneys voldsomme anklager mod faderen Jamie Spears under høringen ved retten i Los Angeles forleden, er mange af scenerne i den efterhånden ældre dokumentar dybt foruroligende.

Scenen med bilen er en af de særligt stærke.

Vil bare køre i bil

Her bliver den verdensberømte kvinde af sit hold kørt langt ud på landet. Siddende på bagsædet er hun faktisk den eneste i bilen, der ikke har nogen anelse om, hvad der skal ske.

Som et forventningsfuldt barn bliver hun bildt ind af sine assistenter, at hun skal på en vandretur i bjergene. Og at de skal ride på æsler.

Se klippet her:

Men det skal vise sig, at Britney har en endnu bedre overraskelse i udsigt.

Hun skal køre i sin egen bil. Én af de ting, der giver hende den største følelse af frihed.

- Hvornår har du sidst følt dig fri, spørger intervieweren.

- Når jeg får mulighed for at køre i min bil. Der er noget over det her med at få lov til at køre, som jeg forbinder med frihed. Og det har ikke været muligt for mig at køre bil, fortæller hun.

Ikke lykkelig

Under et retsmøde, der blev afholdt i Los Angeles natten til torsdag d. 24. juni dansk tid, kom der voldsomme anklager frem mod hendes team og familie for den sags skyld.

Britney kom blandt andet med chokerende afsløringer om, at hun ikke har fået lov til at gifte sig med sin kæreste, Sam Asghari, ligesom værgemålet heller ikke har givet hende tilladelse til at få et barn.

- Jeg har en IUD (spiral, red.) i min krop lige nu, der sørger for, at jeg ikke kan få et barn, og mine værger vil ikke give mig lov til at gå til lægen og få den fjernet.

https://imgix.seoghoer.dk/media/article/britney-spears_3.png
 Foto: MEGA

Det er også de mest simple ting, som Britney ikke har kunne få lov til de seneste 13 år.
(Foto: MEGA)

- Men nu fortæller jeg jer sandheden. Jeg er ikke lykkelig. Jeg kan ikke sove. Jeg er så gal, at det er vanvittigt. Jeg græder hver dag, lød det desuden fra den hurtigtsnakkende stjerne, der har været tavs omkring sin situation i et mere end et årti.

Efter et sammenbrud i 2008 blev Spears indlagt til psykiatisk behandling, hvorefter hun blev umyndiggjort og underlagt det kontroversielle værgemål, hvor et af de mange punkter altså er, at hun ikke bare kan sætte sig i en bil og køre sin vej.

Hun kan heller ikke sætte kryds på stemmesedler eller kontrollere sin egen økonomi.

I MTV-dokumentaren fra samme år leverer hun desuden den lovende replik, som sikkert har fæstnet sig i hukommelsen hos mange fans, der de sidste 13 år har været bekymrede for deres idol:

- Jeg skriver en virkelig god bog en dag, sagde hun.

Sponsoreret indhold