Kendte14. januar 2017

Spædbarn kidnappet for 18 år siden: Fundet i live

Et amerikansk spædbarn blev for 18 år siden kidnappet fra et hospital i Florida. Nu er hun fundet i live i South Carolina. De sidste 18 år har hun boet hos sin kidnapper, der nu er anholdt og sigtet i sagen. Selv forsvarer den 18-årige kvinde sin kidnapper og siger, at hun ”ikke er en kriminel”
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/kidnappet_3.jpg
 (Foto: Jacksonville Sheriff's Office)

For 18 år siden blev et lille spædbarn kidnappet fra et hospital i Florida.

En mystisk kvinde klædt som sygeplejerske tog den blot otte timer gamle baby fra moderens mors arme og forsvandt som dug for solen.

Nu – mange år senere – er sagen langt om længe opklaret. Fredag anholdt politiet den 51-årige Gloria Williams i South Carolina og sigtede hende for at have kidnappet den lille pige 18 år tidligere og for at have opfostret hende alle årene under et andet navn.

Det skriver Daily Mail.

Opklaringen har naturligvis vakt glæde hos familien Mobley, der de sidste 18 år har levet i ren og skær uvished over, hvad der var sket med den lille pige, de havde givet navnet Kamiyah Mobley.

For den kidnappede kvinde har sagen også vakt store følelser. Først fredag fandt kvinden – der er vokset op under navnet Alexis Manig – ud af, at hun som spæd blev kidnappet og altså derfor er vokset op ”hos den forkerte familie”, der foruden den anholdte Gloria Williams også talte to søskende, som er Gloria Williams biologiske børn.

Samme dag valgte den 18-årige på Facebook at forsvare sin kidnapper, som hun altså de sidste 18 år fejlagtigt har troet var hendes rigtige mor.

- Min mor opfostrede mig med alt, hvad jeg behøvede og alt, hvad jeg ønskede. Min mor er ingen kriminel, skrev den 18-årige kvinde ifølge Daily Mail på sin Facebook-profil fredag.

https://imgix.seoghoer.dk/kidnappet2.jpg
 (Foto: Facebook)

Den 18-årige kvinde sammen med kvinden, hun troede var sin mor - men som har vist sig at være hendes kidnapper. Foto: Privat/Facebook

Fredag fik den unge kvinde også mulighed for kortvarigt at besøge den 51-årige kvinde i fængslet. Her brød hun ifølge flere medier sammen, da hun så kvinden, hun de sidste 18 år har anset som sin ”rigtige mor”.

Gloria Williams risikerer livsvarigt fængsel, hvis hun kendes skyldig.

Sagen om den kidnappede Kamiyah Mobley berørte en hel nation, da den tog sin begyndelse 10. juli 1998.

Shanara Mobley havde netop født datteren Kamiyah, da en falsk sygeplejerske kom ind på hendes stue på University Medical Center i Jacksonville.

Den falske sygeplejerske forklarede moderen, at datteren havde feber og måtte undersøges nærmere. Sygeplejersken tog den otte timer gamle pige med sig og forsvandt.

Ifølge de amerikanske medier havde Gloria Williams mistet sit ufødte barn en uge inden, at hun kørte den tre timer lange tur fra South Carolina til Florida.

https://imgix.seoghoer.dk/media/article/kidnappet_3.jpg
 (Foto: Jacksonville Sheriff's Office)

51-årige Gloria Williams risikerer livsvarigt fængsel. Foto: Jacksonville Sheriff's Office

Politiet blev tilkaldt og endevendte hospitalet for spor. Overvågningsbillederne blev frigivet, men billederne var grynede og gav ikke politiet mange spor at arbejde ud fra. Politiet fik hjælp fra FBI, man udloddede en dusør på $250.000, og man fulgte over 2.500 tips i sagen – men alle årene uden held.

Familien Mobley sagsøgte hospitalet og modtog $1,5 millioner i erstatning.

Den nu 18-årige kvinde har haft mulighed for at tale i telefon med sin biologiske familie.

- Hun blev kidnappet som spæd og har brug for tid til at bearbejde dette. Vi vil respektere hendes privatliv, og det skal I også, udtalte politiet fredag på en pressekonference.

Sponsoreret indhold