Kendte21. december 2021

Fra sødt til surt: Blomsterbergs nedtur

Konditoren har kæmpet med skilsmisse, konkurs og broderens selvmord
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Hun beskæftiger sig med søde sager, men 51-årige Blomsterbergs liv har budt på meget surt de seneste år, hvor den ene livskrise efter den anden har meldt sin ankomst i konditorens liv.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/blomsterberg_3.jpg
 (Foto: Dan Mariegaard)

I slutningen af august meddelte Mette og Henrik, at deres ægteskab ikke stod til at redde. (Foto: Dan Mariegaard)

Skilsmisse, konkurs og broderens dødsfald har alle været ingredienser i en opskrift, som Blomsterberg gerne have været foruden. Den sidste citron, der blev presset ud over hendes livs kage, kom, da hun for nylig måtte meddele, at hun skulle skilles.

– Henrik og jeg har valgt at gå hver til sit efter mange, mange gode år sammen. Det er ulykkeligt for os begge to – en virkelighed, som gør ondt. Det er en svær tid, specielt for vores piger, skrev de på de sociale medier.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/blomsterberg_2.jpg
 (Foto: DR: Carsten Mol)

Mette Blomsterberg blev landskendt for sin medvirken som dommer i “Den store bagedyst”. Her i 2016 med Timm Vladimir og Jan Friis-Mikkelsen. (Foto: DR: Carsten Mol)

Problemer tidligere

Det var dog ikke første gang, at der var knas i det lange parløb. De prøvede at høvle knaster af ved at arbejde mindre sammen for ikke at slide på forholdet.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/blomsterberg_4_0.jpg
 (Foto: Mikael Rieck)

Døtrene Laura (til venstre) og Maja er det vigtigste i Blomsterbergs liv. (Foto: Mikael Rieck)

– Vi er begyndt at arbejde mindre og mindre sammen, for vi er meget opmærksomme på, om det er godt for os. Vi har prøvet at have det ad helvede til og troet, at vi skulle skilles i en periode, da vi havde kendt hinanden i nogle år og havde små børn. Men vi fandt tilbage til hinanden, og i dag har vi accepteret, at toget ikke altid kører på skinner, sagde hun til Alt for Damerne.

Men i slutningen af oktober stod det altså klart, at toget var kørt af skinnerne, og at børnene Maja og Laura nu ikke længere har forældre, der er sammen. De er i dag 19 og 22 år gamle, hvilket formentlig gør det nemmere for dem.

https://imgix.seoghoer.dk/media/article/blomsterberg_1.jpg
 (Foto: Birger Storm)

Mette Blomsterberg har ikke haft det nemt de senere år. (Foto: Birger Storm)

Jeg har også tidligere mistet både min mor og min svigerinde, og det har været hårdt hver gang, men det har også været vigtigt for mig at lære, at mit liv ikke er lutter lagkage, fortæller hun til Hendes Verden.

Svær konkurs

På tv har hun været den storsmilende dommer, konditor eller glade profil i “Vild med Dans” i 2013, men på den personlige front er det ikke kun familiemedlemmernes død, der har tæret på hende.

En konkurs tærer på de fleste, og det ramte da også Blomsterberg, der måtte dreje nøglen om og erklære sit firma for konkurs.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/blomsterberg_5.jpg
 (Foto: Marianne Leth)

Der kom masser af malurt i det personlige bæger, da Mettes virksomhed gik konkurs. (Foto: Marianne Leth)

– I 2019 var jeg nødt til at lukke min café i Lyngby. Det var mest af alt ærgerligt og en ret dyr løsning, for jeg havde brugt mange penge på at få det til at lykkes. Konkurs lyder aldrig ret godt, men det var nødvendigt at tage ansvar for den forretning, jeg drev, og jeg føler, jeg lukkede døren pænt og betalte de regninger, jeg kunne. Jeg har siden tænkt på, at jeg ville kunne have sparet mange penge på at lukke mere kynisk, men jeg ville kunne se mig selv i øjnene. Det er godt, at der findes mennesker som mig, der kaster sig ud i noget, for ellers var der jo ikke arbejde til de ansatte.

Nu har Mette Blomsterberg forhåbentlig fået alt det sure, der skal til for at afbalancere det søde i livets kage.

Sponsoreret indhold