Kendte3. august 2022

Fra baby til bad boy: Justin Biebers turbulente karriere

Stofmisbrug og spritkørsel er bare noget af det, der i dag beskriver Justin Biebers mangeårige karriere som popidol og verdensstjerne
Justin Bieber
Bieber har været igennem en del forskellige looks gennem tiden, og for tiden er de lange lokker ikke at finde på hans hoved.
 Foto: MEGA

Den canadiske verdensstjerne Justin Bieber har de seneste mange år kæmpet en brav kamp for at vriste sig fri fra statussen som barnestjerne.

Noget, han i sandhed har formået – efter flere års kamp med både stoffer og spritkørsel på straffeattesten.

I dag er den 28-årige popstjerne da også godt cementeret i livet, og onsdag aften kan han endnu en gang glæde hans tusindvis af danske fans, når han står klar på Bøgescenen på årets Smukfest i Skanderborg.

Herefter går turen videre til lande som Sverige, Norge og Finland.

Fra barnestjerne til popidol

Kimen til verdensstjernens succes blev lagt, da han som 13-årig i 2008 blev opdaget af pladechefen Scooter Braun på YouTube.

Musikbossen havde set, hvordan Bieber charmede hundredvis af forbipasserende, når han sad med sin guitar på trappen ved Avon-teatret i Canada, og han måtte møde sin kommende stjerne.

Kort efter gjorde Bieber kometkarriere, da han i 2009 og 2010 udsendte sine første albums "My World" og "My World 2.0", der indeholdt hits som "Baby", "Love Me" og "Eeine Meeine".

Særligt de unge teenagepiger fik hurtigt øjnene op for den unge popstjerne, og de tog hurtigt navnet "Beliebers" til sig. Hvilket de stålfaste fans endnu ynder at kalde sig.

Den voldsomme berømmelse blev dog på et tidspunkt alligevel for meget for teenageidolet, der i en tidlig alder udviklede et misbrug af stoffer, mens han i 2014 blev anholdt for spirituskørsel i Miami.

Artiklen fortsætter under billedet

Justin Bieber
Trods anholdelsen, så var det en smilende Bieber, der stod foran politiets kamera.
 Foto: MEGA

Herefter holdt han sig i nogle år fra at udgive musik, ligesom han i 2017 aflyste en del af sin turné for at fokusere på sit helbred.

De seneste år har der dog været noget mere ro på den hos verdensstjernen, der i 2018 giftede sig med supermodellen Hailey Baldwin.

Året efter gjorde han det klart, at hans prioriteringer i livet havde ændret sig, og på sin Instagram gjorde han det klart for sine flere millioner af følgere, at han nu havde et ønske om at prioritere sit mentale helbred og parforhold.

Artiklen fortsætter under billedet

https://imgix.seoghoer.dk/media/article/justin_bieber_og_hailey.jpg
 Foto: MEGA

Fem år efter at Justin Bieber senest udgav et album, gjorde han i 2020 comeback med albummet "Changes".

Albummet blev nomineret til en Grammy for årets popalbum.

Siden 2020 har verdensstjernen gæstet hitlisterne med numre som "Stay", "Peaches" og "Yummy".

Så når Justin Bieber går på Bøgescenen på Smukfest onsdag aften, er det første gang, at popfænomenet optræder i Danmark siden 2017, hvor han optrådte på Jysk Væddeløbsbane i Aarhus.

Frygtede aflysning

Det er ikke længe siden, frygten for, at Bieber ville aflyse aftenens koncert, fortsat var hos Smukfests arrangører.

Få måneder inden den planlagte koncert, måtte han nemlig aflyse sine kommende shows, der var en del af hans nuværende verdensturné, da han pludseligt var blevet ramt af det sjældne syndrom Ramsay Hunt.

Artiklen fortsætter under billedet

Justin Bieber
Det var tydeligt, at den var helt gal med Biebers ansigt.
 Foto: Instagram

Sygdommen medvirkede, at han var blevet lam i den ene side af ansigtet, og han kunne derfor ikke synge.

– Som I kan se, kan jeg ikke blinke med det her øje. Jeg kan ikke smile i denne side af ansigtet, og jeg kan ikke bevæge det her næsebor, lød det blandt andet fra ham.

To uger før koncerten meddelte Smukfest dog, at det var sikkert, at det tidligere teenageidol ville optræde på festivalens største scene.

Sponsoreret indhold