Kendte25. januar 2024

Forsvarede Katherine Diez i Femina: Undlod at nævne, at de kender hinanden privat

Kønsforsker Christian Groes udtalte sig i første omgang til mediet om Katherine Diez’ aktuelle mediestorm onsdag. Femina valgte ikke at deklarere, at Groes har en relation til Diez, men nu er det tilføjet i artiklen
Sagen om Katherine Diez og plagiatbeskyldningerne mod hende udvikler sig dag for dag 
Sagen om Katherine Diez og plagiatbeskyldningerne mod hende udvikler sig dag for dag
 Foto: Hanne Juul

Læs også: Ekspert i CV-fusk om Katherine Diez: - Der findes ikke ”hvide løgne”

Klikker man ind på Feminas artikel om kritikken mod Katherine Diez – som ifølge kønsforker Christian Groes er særligt harsk, fordi hun er kvinde – vil man torsdag opdage en tilføjelse i toppen.

Ligesom selve afsløringerne af Katherine Diez’ kopierede tekststykker først og fremmest voksede frem på det anonyme internetforum Reddit, så var der også her flere brugere, der stillede sig undrende overfor det faktum, at Feminas artikels ekspertkilde kender Katherine Diez privat – og at dette ikke fremgik i den oprindelige artikel.

SE og HØR var samme dag i kontakt med netop antropolog og kønsforsker Christian Groes, som bekræftede, at han og Diez er ”bekendte”.

– Vi har hængt ud i en periode, men det gør vi ikke mere. Det er ligesom med alle mulige andre venskaber, så kan det glide lidt ud, fortæller han.

Antropolog og kønsforsker, Christian Groes, er aktuel med ny bog om Metoo og danske mænd.
Antropolog og kønsforsker, Christian Groes, mente i Femia-artiklen, at kritikken mod Diez efter hendes plagiatsag er ekstra hård, fordi hun er kvinde.
 Foto: Ritzau Scanpix

Christian Groes, som er ansat på Roskilde Universitet, bekræfter i samme omgang overfor SE og HØR, at han i forbindelse med udarbejdelsen af Feminas artikel slet ikke lagde skjul på, at han har en relation til Katherine Diez.

– Det har jeg sagt til dem (Femina red.), men det har de vel ikke fundet relevant. Jeg har sagt, at de gange, vi har hængt ud, så havde jeg indtrykket af, at hun havde ret godt styr på sin litteratur og alle de her ting, og derfor undrer det også mig, at forløbet har været sådan, siger han.

Man behøver ikke at snuse rundt på hverken Katherine Diez’ eller Christian Groes’ sociale medier for at støde på beviser for, at stemningen mellem dem er venskabelig.

Ikke relevant

På et billede fra Amigo Bar i København kan man se Gores løfte Diez i et ”stærkmandsløft”, som hun kalder det. Hertil skriver den nu stærkt omstridte influencer og tidligere litteraturanmelder:

– Helende kæleri med bedste venner og overraskende gensyn med kønsforsker og stærkmandsløft.

https://imgix.seoghoer.dk/2024-01-26/capture_0.jpg
På Instagram har Katherine Deiz' og Christian Groes' venskab før været omtalt. Som her i hendes opslag fra 2018. I skrivende stund er kønsforskeren dog ikke længere tagget.
 Foto: Instagram, cgroes

Fotoet er uploadet den 14. august 2019.

I toppen af artiklen hos Femina - der som nævnt i store træk er et forsvar for Katherine Diez og en udlægning af den kønsforskel, som kan opstå, når skikkelser kastes ud i et mediestormvejr i den kaliber, som Diez lige nu befinder sig i - er der nu indsat en kursiv tekst, som lyder:

”Da Femina interviewede Christian Groes, fortalte forskeren, at han havde mødt Katherine Diez et par gange. Vi vurderede, at da dette ikke var en nær relation, var det ikke relevant. Christian Groes har siden uddybet, at han har mødt og talt med Katherine Diez som en del af en gruppe et par gange for lang tid siden. Blandt andet i 2019, hvor de er fotograferet sammen.”

Overfor Ekstra Bladet fortæller chefredaktør på Femina, Anne Wittorff, at man ikke fandt det "relevant" at nævne deres relation.

– Vi vurderede ikke, at det var relevant, da der ifølge vores oplysninger ikke er tale om en nær relation. Vi har imidlertid tilføjet oplysningen i artiklen, skriver hun i et mailsvar til avisen.

Christian Groes, som efter eget udsagn har været i selskab med Katherine Diez "fire-fem gange", håber, at den udskældte influencer snart får mulighed for genrejsning.

– Jeg håber, at hun har mod på at stille op til interview på et tidspunkt, så man bliver bevist om, at hun altså ikke har baseret det hele på en løgn, siger han til SE og HØR.

Sponsoreret indhold