Kendte25. januar 2024

Katherine Diez er ikke alene: De har OGSÅ fusket med deres cv

Meget tyder på, at den tidligere litteraturanmelder også har cv-fusket, og der er hun bestemt ikke alene
Katherine Diez.
Katherine Diez.
 Foto: Hanne Juul

Shitstormen raser for Influenceren og den tidligere litteraturanmelder Katherine Diez, 35, som i flere tilfælde har kopieret andres tekster.

Noget tyder på, at hun muligvis også har været lidt for smart omkring sit cv. Københavns Universitet kender i hvert fald ikke til den bacheloruddannelse, som Adam Prices kæreste påstår at have taget.

Men hun er tilsyneladende ikke den eneste, der har været lidt for kreativ med sine papirer. Vi har herunder samlet andre sager.

ARKIVFOTO 2011 af Stein Bagger i Københavns Byret- - Se RB 5/4 2016 09.06. Selskabet bag IT Factory blev ved hjælp fra det panamanske advokatkontor Mossack Fonseca flyttet i skattely. (Foto: Claus Bech/Scanpix 2013)
Stein Bagger.
 Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix

Fladpandet

I forhold til hvad Stein Bagger, 57, ellers har lavet af bedrageri og dokumentfalsk kan det virke ubetydeligt, men den tidligere IT Factory-direktør er også en cv-fusker.

Bagger hævdede at have en MBA-titel fra Edinburgh Business School, men i 2008 kunne skolen fortælle, at han aldrig færdiggjorde sin uddannelse.

https://imgix.seoghoer.dk/2024-01-25/20180528-115951-1-2062x3341ma-1.jpg
Esben Lunde Larsen.
 Foto: Bjarne Lüthcke/Ritzau Scanpix

Kristen krejler

I 2015 afslørede Ekstra Bladet, at den daværende uddannelsesminister Esben Lunde Larsen, 45, var lige lovlig kreativ med sin skolegang.

Lunde påstod nemlig, at han havde læst teologi i syv år på Københavns Universitet, men han undgik behændigt, at de fire af årene foregik på en højkristen bibelskole i Norge.

Anna Castberg. Daværende direktør for Arken, Museet for moderne Kunst i Ishøj.
Anna Castberg.
 Foto: Lars Hansen/Ritzau Scanpix

Falsk doktor

Den måske mest kendte fuskersag med cv’et stammer helt tilbage fra 1993, hvor Anna Castberg, 75, blev udset som leder for kunstmuseet Arken i Ishøj.

I september 1996 kom det dog frem, at den veluddannede museumsleder i virkeligheden havde pyntet cv'et med en doktorgrad og adskillige arbejdsgivere, som hun aldrig har været ansat hos.

Journalist og politisk kommentator Michael Kristiansen. Han er sammen med Peter Mogensen, politisk kommentator på Politiken, vært på det politiske ugemagasin Mogensen og Kristiansen på TV2.
Michael Kristiansen.
 Foto: Bjarne Ørsted/Ritzau Scanpix

Mogensen og snydesen

Da den kendte News-kommentator og faste mand på det politiske program ”Mogensen og Kristiansen”, Michael Kristiansen, 61, i sin tid søgte job som rådgiver for den daværende statsminister Anders Fogh Rasmussen, snød han med sit cv.

Kristiansen påstod, at han var både cand.phil i filmvidenskab og i et bogomslag kaldte han sig selv for magister. Han er ingen af delene.

https://imgix.seoghoer.dk/2024-01-25/20240106_jsu2142-1-1.jpg
Inger Støjberg.
 Foto: Jesper Sunesen

Støj på linjen

Det kører for Inger Støjberg, 50, og Danmarksdemokraterne, men tilbage da Inger var beskæftigelsesminister for Venstre, havnede hun i en pinlig cv-sag.

Både Inger Støjberg og ministeriets hjemmeside skrev, at hun var uddannet journalist, men faktisk er den populære stemmesluger akademiøkonom i kommunikation.

https://imgix.seoghoer.dk/2024-01-25/20130419-141644-pf-5760x3840ma-1.jpg
Anita Bay Bundegaard.
 Foto: Peter Hove Olesen

Lidt for radikalt

I 2001 kom det frem, at Det Radikale Venstres hjemmeside kaldte den daværende udviklingsminister Anita Bay Bundegaard, 60, for cand.ling.merc. i engelsk og spansk.

Politikeren afsluttede dog aldrig uddannelsen, men det forhindrede hende ikke i senere at blive rådgiver for FN's flygtningehøjkommisariat i Geneve og derefter kulturredaktør på Politiken.

Bendt Bendtsen i forbindelse med Det Konservative Folkeparti holder landsråd i Tivoli Congress Center lørdag den 22. september 2018. (Foto: Bax Lindhardt/ Scanpix 2018)
Bendt Bendtsen.
 Foto: Bax Lindhardt Ritzau Scanpix

Bendts bøf

De kaldte ham Bendt Betjent på Borgen, men den tidligere politimand og økonomi- og erhvervsminister for De Konservative Bendt Bendtsen, 69, blev i 2009 nappet i at hans højere handelseksamen i virkeligheden drejede sig om et enkelt fag på aftenskole.

Sponsoreret indhold