Kendte25. januar 2023

Fødte for to uger siden: Nu viser Annemette Voss efterfødselskroppen frem

Der er lidt mere af Annemette Voss end der plejer at være. Men det tager den nybagte mor til fire med ophøjet ro, fortæller hun i ærligt opslag
Annemette Voss har tidligere været meget åben omkring sit noget anstrengte forhold til at være gravid.
Annemette Voss har tidligere været meget åben omkring sit noget anstrengte forhold til at være gravid. Nu viser hun sin efterfødselskrop frem.
 Foto: Lars H. Laursen

I ni måneder vokser maven eksponentielt med forventningens glæde, når man venter sig en lille. Det er dog ikke alle, der efterfølgende glider lige ud af ventebukserne og over i de skinny jeans, man svansede rundt i, før der var to streger på graviditetstesten.

Sådan en graviditet sætter som regel sine spor på kroppen, og nu viser Annemette Voss sin frem efter at have født sit fjerde barn, datteren Rita.

Det gør hun i et Instagram-opslag af sig selv foran spejlet kun iført undertøj. I opslaget sætter hun samtidig ord på tilværelsen i sit nuværende hylster.

For selv om der er tale om den samme krop og den samme kvinde, så er det altså langt fra den krop, hun føler sig mest hjemme i.

- Jeg glæder mig til at få min gamle figur tilbage, for det er nu engang sådan jeg føler mig mest hjemme. Jeg kan godt lide min lange, tynde krop - men den lidt rundere udgave er nu også meget fin, anerkender hun.

Da hun for 14 år siden fødte sin første søn Hugo-Sander fokuserede hun meget på at tabe de ekstra graviditetskilo igen, med for hver af sine fire graviditeter har hun fået et mere afslappet forhold til sin efterfødselskrop.

Så selv om hun savner sin gamle krop, snører hun hverken løbeskoene eller laver sit-ups for at finde tilbage i form.

- Det er slet ikke vigtigt lige nu, - heller ikke selvom jeg ser frem til at ‘blive mig selv’ igen. Lige nu betyder nyvasket hår og deodorant mere. Jeg har rigeligt andet at stresse over - såsom arbejde og nyfødt baby, lyder det fra Voss.

Undervejs i graviditeten med Rita Lucia fortalte Annemette i sensommeren åbent om, at hun slet ikke bryder sig om at være gravid.

Indrømmelsen kom ovenpå en nedtur udløst af, at den vordende mor opdagede, at hun grundet den spirende baby i maven, ikke længere kunne passe sit tøj.

– Jeg har lyst til at tude over det. Jeg er så ked af det, fortalte hun i en story. Jeg bryder mig bare slet ikke om det. Det er svært at mærke det kontroltab over min krop, og det kan gøre mig vanvittig ked af det, lød det dengang i en story.

Tidligere på måneden fødte hun så endelig sit fjerde barn og er færdig med at udvide familien.

Sponsoreret indhold