Kendte20. marts 2017

Fløj 10 km i ballon-båret havestol – dét skulle han ikke have gjort

En canadisk mand har fået en klækkelig bøde, efter at han i sommeren 2015 fløj 10 kilometer i en hjemmebygget luftballon – fremstillet af intet andet end en havestol og hel del farverige balloner
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/ballon_0.jpg
 (Foto: Imgur)

Canadiske Daniel Boria er én af dem, der har set Disneys populære tegnefilm ’Op’ lidt for mange gange.

I hvert fald var den canadiske fyr så glad for filmen, at han forrige sommer lod sig inspirere ganske meget af tegnefilmen.

Således lykkedes det den unge fyr at tage en ti kilometer lang flyvetur i sin hjemmebyggede luftballon, der bestod af intet andet end en billig havestol og en hel del farverige heliumballoner.

Men selv om Daniel Boria landede helskindet efter sin vovede flyvetur, fortryder han formentlig sit stunt en anelse den dag i dag.

For i fredag blev canadieren idømt en bøde på svimlende 26.500 canadiske dollars (svarende til mere end 130.000 danske kroner) for dét, som retten kaldte en ”samvittighedsløs dum handling”.

Det skriver det canadiske medie CBC News.

https://imgix.seoghoer.dk/media/article/ballon_0.jpg
 (Foto: Imgur)

Der var nok flere, der troede, at det bare var nogle balloner på afveje. Foto: Imgur

- Der var intet fantastisk, sjovt eller vildt omkring det. Det er ikke nogen præcedens for så tåbelig en handling, udtalte dommeren, der under sin domsafsigelse også lagde vægt på, at Daniel Boria ikke blot havde bragt sit eget liv i fare.

Han bragte også andres liv i fare ved at flyve over et tætbeboet område, ligesom han også fløj i et område, der bliver brugt af rutefly.

I et interview kort efter sin flyvetur afslørede Daniel Boria da også, at et stort rutefly havde passeret under ham.

- Jeg kiggede ned på en 747 (stort passagerfly, red.). Det var meget uvirkeligt, udtalte Daniel Boria i sommeren 2015.

Flyveturen tog sin begyndelse søndag 5. juli 2015, da den dengang 26-årige Daniel Boria lettede fra den canadiske by Calgary.

https://imgix.seoghoer.dk/ballon3.jpg
 (Foto: Imgur)

Men ved nærmere eftersyn lignede det dog, at der var en passager ombord. Foto: Imgur

Den unge fyr svævede rundt i et stykke tid, før han til sidst forlod sit hjemmebyggede cockpit (der bestod af en plastikhavestol til den nette sum af omkring 150 kroner) og udløste sin faldskærm.

Han ramte jorden uskadt, men måtte dog se sig selv blive anholdt øjeblikket efter – men var alligevel ved godt mod.

- Det var fantastisk. Det er det vildeste, jeg nogensinde har prøvet, fortalte Daniel Boria dengang til det canadiske medie The Sun.

Han tilføjede, at mens plastikcockpittet kostede sølle 150 kroner, var ballon-affæren mere pebret. I alt måtte han hive 71.000 kroner op af lommen for at få nok balloner og helium til sit vilde projekt.

Og nu kan han så lige tilføje en klækkelig bøde på over 130.000 kroner.

Sponsoreret indhold