Kendte5. maj 2023

Familien kan regne med Nicholas Kawamura: Stjerneklar far

Den 42-årige DJ og musikproducers største hits er børnene Roberta og Robin, og til sommer venter Kawamura og fruen nummer tre
Nicholas Kawamura
Nicholas Kawamura, 42, der er halvt japaner er altid godt forberedt på regnbyger, men for det meste skinner solen på den populære DJ og musikproducer. Han kan både lave musik, lave mad og renovere hus. Og så er han aktuel som dommer i DR’s sangprogram “Stjerneklar”.
 Foto: Hanne Juul

LÆS OGSÅ: Tinus bag facaden: “Stjerneklars” flamboyante dommer

Vi kender ham som cool radiovært bl.a. på det populære – tidligere DR-program “Lågsus” og som tjekket DJ og musikproducer.

Og lige for tiden toner han om fredagen frem på skærmen i bedste sendetid i DR’s nye sangkonkurrence “Stjerneklar”.

Tinus, Barbara Moleko, Joakim Ingversen, Medina og Nicholas Kawamura
I DR’s “Stjerneklar” er Nicholas i dommerpanelet med dronningen af drag Tinus, 35, sangerne Barbara Moleko, 37 og Medina, 40, mens Joakim Ingversen, 35, er vært.
 Foto: DR

Men når Nicholas Kawamura ikke vender plader, mixer musik eller er dommer på tv, er han familiefar.

Sammen med sin hustru Trine Kawamura Kjær har han børnene Roberta på fem og Robin på to år, og til juli bliver familien én mere, når Trine føder endnu en pige.

Nicholas Kawamura og Trine Kjær
Kawamuras skønne familie består af hustruen Trine Kawamura Kjær, som er stylist og influencer, og parrets to børn Roberta på fem og Robin på to år. Og snart kommer barn nummer tre, som bliver en pige.
 Foto: Instagram (Nicholas Kawamura)

– Familielivet er det, som har fyldt mest i mit liv de seneste fem år, fortæller Nicholas Kawamura, da SE og HØR møder ham.

Og den 42-årige musikekspert lægger ikke skjul på, at familielivet har ændret ved hans selvopfattelse.

Fantastisk forstadsidyl

Nicholas er vokset op på Vestamager, som ung boede han bl.a. på Vesterbro og Nørrebro og han har altid nydt at bruge storbyens mange muligheder for kulturoplevelser og natteliv.

Nu bor han og familien på en rolig villavej i Charlottenlund, og børnene går i skovbørneinstitution.

Japan i blodet

Efternavnet Kawamura har Nicholas fra sin far, der kommer fra Osaka i Japan.

– Min far kom til Danmark i 1969. Han ville ud og se verden, og følte sig nok ikke helt hjemme i Japan. Det var blomsterbørnenes tid, og han var flipper. Han havde hørt, at folk var meget afslappede i Danmark. Han mødte min mor, og så besluttede han sig for at blive i Danmark.

Jeg taler desværre ikke japansk, men vi har været meget i Japan, og jeg har masser af familie der og elsker at være der, fortæller Nicholas, som har taget flere japanske traditioner til sig.

– Min hustru siger, at der er mange ting, jeg gør, som er “japaneren i mig”. Når jeg skal pakke til en rejse, organiserer jeg mig meget og er praktisk og systematisk. Jeg er også altid forberedt til regnvejr og har en paraply med.

I Japan har man ikke sko på indenfor, og det kunne jeg heller ikke finde på. Hjemme hos os har vi forskellige sko, man tager på på terrassen og hjemmesko indenfor, fortæller han.

– Farrollen er blevet en identitet for mig. Det kan godt være, jeg tager ud og er DJ og spiller på festivaler, men jeg er først og fremmest far. Det kan jeg ikke løbe fra, og det har jeg det godt med, siger han med et smil.

– Jeg er en meget kærlig, men bestemt far. Og så leger vi meget derhjemme. Vi har en stor have, og det er så skønt at være udenfor med børnene.

Nicholas Kawamura
I “Stjerneklar” overlader han scenen til deltagerne, men Nicholas er selv vant til at optræde som DJ. Siden han var barn elsket at danse og optræde. I gemmerne har han fundet et billede af sig selv fra 1984 eller ‘85.
 Foto: Privat

– Jeg kommer jo helt ude fra Vestamager, så for mig er Charlottenlund meget langt væk. Men jeg er helt forelsket i området, og jeg er så glad for huset, så jeg kan næsten ikke forestille mig at bo andre steder.

– Min hustru og jeg har en stor passion for interiør og indretning, og nu har vi et kæmpe hus, som vi kan gå amok i. Det er drømmen, fortæller Nicholas.

Nicholas Kawamura og Karina Frimodt
Sidste år imponerede Kawamura med de såkaldte “knee walks”, da han dansede med Karina Frimodt, 44, i TV 2’s “Vild med dans”.
 Foto: Dan Mariegaard

Fødsel midt i festival?

Til sommer skal han sammen med vennen Pelle Peter Jencel give den som DJ på festivalerne rundt om i landet. Med det populære radioprogram “Lågsus” på P3 stod Pelle Peter Jencel og Nicholas Kawamura sammen bag et af landets største radioprogrammer nogensinde. Og nu danner de et af landets største festnavne.

Nicholas Kawamura
Selv om han som radiovært og konferencier har mødt verdensstjerner som musikerne Pharrel Williams, Craig David og bandet Kings of Leon, var det først da Kawamura mødte sit barndomsidol Kasper Winding, at han blev “starstruck”.
 Foto: Hanne Juul

Og det bliver ekstra spændende i år, for midt i festivalsæsonen bliver Kawamura også far for tredje gang.

– Vi lavede sidste år en jubilæumskoncert på Smukfest, da det var 10 år siden, at vi startede radioprogrammet. Og nu har vi planlagt en turné, som begynder i Jelling.

– Det er spændende om Trine går i fødsel, imens jeg står på scenen. Det kan godt ske, lyder det fra ham.

Sponsoreret indhold