Kendte 3. marts

Færdig i Rusland: Kathrine Heindahl er ikke velkommen i den danske liga

Landsholdsstjernen Kathrine Heindahl har fået revet sin kontrakt med CSKA Moskva over. Men hun må ikke spille i den danske liga – endnu
Ritzau Scanpix

Den danske landsholdsstreg imponerede i stor grad ved verdensmesterskabet.

Men nu er hun klubløs, og den nærmeste fremtid er uvis.

Kathrine Heindahl var indtil i dag håndboldspiller i den russiske storklub CSKA Moskva.

Tidligere i dag meddelte klubben, at kontrakten med Heindahl ophæves.

Det sker i kølvandet på den russiske invasion af Ukraine. Klubben fortæller også, at der er tale om en gensidig aftale.

– Jeg vil aldrig glemme min tid i CSKA. Klubben, byen og folkene omkring mig vil altid forblive i mit hjerte, siger Kathrine Heindahl ifølge klubbens hjemmeside.

Og der er ikke noget at sige til, at hun ikke vil glemme tiden i den russiske hovedstad, som udover krig også har betydet, at hun måtte indgå et “tvangsægteskab”.

17 dage for sent

Nu er den specielle tid i Rusland et overstået kapitel. Men hvad skal landsholdsspilleren så resten af sæsonen?

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Heindahl har en aftale med Team Esbjerg, hvor landstræner Jesper Jensen er klubtræner, som gælder fra 1. juli i år. Men indtil da er hun fri til at skifte til en anden klub.

Det må bare ikke være i den danske liga.

Eller i den danske 1. division.

I Dansk Håndboldforbund ligareglement står den nemlig:

– En spiller kan kun deltage i kampe for en forening fra og med 15. februar, såfremt spilleren var spilleberettiget for foreningen i samme turnering på samme hold den 14. februar, står der i ligareglementet.

Paragraf 58 stk. 4 forbyder Kathrine Heindahl at spille i den danske lige i denne sæson.
Foto: DHF.

Eftersom det først er i dag, at Kathrine Heindahls kontrakt med CSKA Moskva blev revet i stykker, er der gået 17 dage for meget i forhold til at spille i en af de to bedste danske ligaer.

Selv om hun altså ikke er velkommen i den danske liga eller 1. division resten af sæsonen, så kan hun stadig få lov at spille for et dansk hold i denne sæson.

Det bliver bare ikke i en af de to bedste ligaer.

– Liga og 1. division har deres eget regelsæt, og her står der, at hun ikke må spille. Men eksempelvis har 2. division et andet regelsæt, og ifølge det regelsæt må hun gerne spille i 2. division, siger Frank Smith, chef for turneringsafdelingen i DHF, til SE og HØR.

Undtagelsen er mulig

Reglerne siger altså, at hun ikke må komme i kamp i de to bedste danske rækker i denne sæson.

Derfor kan det tyde på, at Team Esbjerg må vente til næste sæson med at få hende tilknyttet.

SE og HØR tog en snak med klubbens direktør Hans Christian Warrer umiddelbart efter kontraktophævelsen blev offentliggjort.

– Det kommer ikke bag på mig, at hun er blevet frigivet. Alle sportsudøvere er fanget i konflikten. Det her er endnu en trist sag på baggrund af den forfærdelige krise i Ukraine. Det eneste vi ved er, at hun har en aftale med os fra 1. juli i år, siger han til SE og HØR.

Selv om reglerne siger, at Heindahl ikke kan spille i de to bedste rækker herhjemme, er der dog stadig en mulighed for, at hun alligevel kan få lov.

Det vil dog kræve, at udvalget for professionel håndbold, som består af tre politikere fra DHF og tre politikere fra ligaklubberne, sammen kommer frem til, at man i dette usædvanlige tilfælde vil gøre en undtagelse.

Dermed er det op til dem at beslutte, om Kathrine Heindahl kan få lov til at spille i den danske liga allerede i denne sæson.

Jan Larsen, der er direktør i Aalborg og medlem i udvalget for professionel håndbold, fortæller dog til SE og HØR, at han endnu ikke har hørt, at en drøftelse af den sag skulle komme. 

Det skal tilføjes, at offentliggørelsen ikke er mange timer gammel.

Altså er det endnu ikke til at sige, om Heindahl får lov. Men indtil videre må reglerne følges, og derfor må hun vente til næste sæson.

Det er dog ikke alle ligaer i Europa, som har samme regler. Derfor kan det være en mulighed for Kathrine Heindahl at holde formen ved lige og spille ligahåndbold i et andet europæisk land.

 

 

Sponsoreret indhold