Kendte 19. december 2021

VM-stjernen Kathrine Heindahls ”tvangsægteskab”

Den danske landsholdsspiller Katrine Heindahl blev gift grundet yderst usædvanlige årsager
Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

I disse dage følges hun tæt af millioner af danskere, når hun trækker den rød-hvide trøje over hovedet for at repræsentere Danmark.

Hun har imponeret ved VM, og det er ingen overdrivelse at sige, at stregspilleren er i gang med sin stærkeste slutrunde nogensinde.

Derfor er det med god grund, at vi danskere følger hende tæt i disse dage, når landsholdet brillerer ved verdensmesterskaberne i Spanien.

Det kan godt være, at hun følges tæt i december måned. Men i årets resterende måneder er Heindahl som sunket i jorden.

Hvorimod størstedelen af de danske landsholdsspillere spiller i den danske liga, har Heindahl valgt at gå en meget udansk vej med sin karriere.

Foto: Josep Lago/AFP/Ritzau Scanpix, Det er ikke kun på banen, Heindahl scorer. Hun har nemlig fundet sin udkårne, og de er også blevet gift. 

I 2019 forlod hun Odense Håndbold til fordel for noget af en kulturforandring. Væk med smørrebrød, fællessang og dannebrog – og ind med vodka, babushka og halvnøgen regent på hest i den russiske hovedstad Moskva.

Kathrine Heindahl skiftede til den russiske storklub CSKA Moskva. Noget af et skridt at tage for den brølstærke forsvarsspecialist, der lod kæresten blive hjemme i Danmark, mens hun begyndte sit russiske eventyr.

Men hel så eventyrligt har det langt fra været for Heindahl hele tiden. Psykisk blev hun nemlig hårdt ramt af ensomhed, kulde og magtesløshed.

- Jeg sov mange timer væk. Det var faktisk ret depressivt på mange måder. Jeg kunne finde på at lægge mig på sofaen og tage en lur for at få nogle timer til at gå. Når jeg ser tilbage på de to måneder, er det helt sindssygt at have været igennem, siger Kathrine Heindahl til DR.

Her refererer Heindahl til de koldeste måneder januar og februar, som hvert år kommer lige efter slutrunde med landsholdet og julehygge med familien.

Også landsholdsspilleren Sandra Toft oplevede ensomhed, da hun var helt alene i Frankrig under corona. Læs den historie lige her.

Kathrine, Du skal giftes!

Efter alt det hyggelige var overstået med familien, skulle Heindahl tilbage til Rusland, og med coronavirussen på sit maks var det ikke muligt for Heindahl kæreste, Casper, at besøge kæresten, da kravene i Rusland ville noget andet,

Han måtte ikke besøge Heindahl, og derfor var det pludselig en helt anden oplevelse i det russiske. Eventyret blev til et mareridt, og spørgsmålet var her, om hun løsrives fra kontrakten, så hun igen kunne komme på besøg hos sin elskede.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Men den idé var klubben ikke helt med på, og derfor kom de med en opfordring, der sjældent kommer fra en håndboldklub.

I skal giftes!

Det var klubbens bedste bud på en løsning for at beholde Heindahl. Og ja, hvad gør man så som ensom håndboldspiller i Rusland? Hun elskede Moskva, og hun var ikke helt klar til at forlade landet. Men hun ville jo ikke være sin elskede foruden, og derfor måtte de reagere.

Og den 15. marts sagde de ja til hinanden, så Casper kunne få papirerne i orden, flå teltpælene op og flytte sammen med kæresten i Moskva.

Nogle vil mene, at det var lidt mere af praktiske årsager end kærlighed, at de to blev gift. Og det var da heller ikke lige sådan, at Heindahl havde forestillet sig det.

- Jeg havde da forestillet mig det på en helt anden måde. Han skulle på knæ, et stort bryllup med venner og familie og min far, der fører mig ned ad kirkegulvet.

Og hvis det står til hende, så ”slipper” Casper altså ikke med et ja på papiret.

For Kathrine Heindahl har – som så mange andre – store bryllupsdrømme, og hun tror på, at de bliver opfyldt.

- Casper ved godt, at jeg forventer alt det stadigvæk. Jeg håber, at der bliver en part to i forhold til bryllup, siger Kathrine Heindahl.

Det russiske eventyr fortsætter igen i det nye år. Men det er kun et halvt år frem.

Heindahl har nemlig skrevet kontrakt med Esbjerg, hvor hun begynder til sommer.

Dermed er der kun et halvt år tilbage af tiden i Rusland. Men man kan på ingen måder påstå, at hun ikke har fået noget ud af opholdet i CSKA Moskva.

Hun vender nemlig tilbage til Danmark som en bedre håndboldspiller, en imponerende psyke, og til sidst og bestemt ikke mindst – en ægtemand.

Så mon ikke, at hun trods lidt hårde tider vil tænke tilbage på tiden i Putins kongerige med et smil.

Sponsoreret indhold