Kendte 4. december 2019

Esben Dalgaard overpynter hjemmet: Jul med dårlig smag

Den står på kitsch – og intet julepynt er for grimt hjemme hos Esben Dalgaards familie, der pynter op med alt.
(Foto: Lars H. Laursen)

Tankerne ledes nærmest hen på Gertrud og Oluf Sand i "The Julekalender", når 43-årige Esben Dalgaard, der spiller Grot i "Tinka og Kongespillet" fortæller om, hvordan han og familien pynter op til jul derhjemme.

– Vi holder jul hjemme, og vi pynter jo op med så dårlig smag som muligt. Vi har sådan en kitsch-tradition, hvor der ikke er noget julepynt, der bliver smidt ud. Det vil sige, hvis du har lavet en fejl – eller klippet noget forkert, eller klippet et ben af – noget i den stil, så bliver både nisse og det afklippede ben hængt op et eller andet sted i huset, fortæller Esben.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Dan Mariegaard)

Det ser nok ikke præcis sådan ud – dette er en kulisse fra "The Julekalender" fra Gertrud og Oluf Sands stue. Men meget pynt er der i hvert fald. (Foto: Dan Mariegaard)

– Vi har virkelig meget pynt, og det er ikke særligt kønt, men det er fandme hyggeligt! Det bliver kylet ind. Der er ikke noget sollys i vores hus i hele december, forklarer han om julepynten og griner højt.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Thomas Laursen)

Hjemme hos Esben, konen Charlotte Dalgaard Larsen og døtrene Olivia, 14, og Alberte på syv år bliver der pyntet op med alt – intet er for grimt til at blive hængt op. (Foto: Thomas Laursen)

Punkterer miljøet

Selv om man for miljøet bliver skudt i skoene, at man skal spise mindre kød, så er det ikke noget, der bliver taget seriøst hjemme hos Esben, når det bliver juleaften.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

– I disse miljømæssige korrekte tider, der punkterer vi jo alt det, vi ellers prøver at leve efter ... for vi køber jo steg – flæskesteg – og så er der and, og så er der jo altså også medisterpølse, rosenkål, asier, brune og hvide kartofler, rødkål, gele og brun sovs, det tror jeg er menuen. Så er der risalamande, lyder det fra skuespilleren, der med glæde sætter sig til julebordet.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: Hanne Juul)

Sidste år dansede Esben sig endnu mere ind i tv-seernes hjerter i "Vild med dans" sammen med Mille Funk, 28, og endte på en flot tredjeplads. Han har også lavet masser af tv, film og teater. (Foto: Hanne Juul)

Et humørfyldt ædeøre

I "Tinka og Kongespillet" spiller Esben nissen Grot, der skal kæmpe mod Birk (Jakob Femerling, 29), Falke (Viilbjørk Malling Agger, 22,) og Tinka (Josephine Højbjerg, 16) om at regere nissernes rige. Og Esben er rigtig glad for sit alter ego.

– Jeg elsker jo Grot. Grot er jo et kæmpe ædeøre, han er jo en stor, stærk, kødfuld, tyk nisse. Det er hans klare overbevisning, at nu skal der en fra Minedalen til at styre halløjet, siger Esben.

Artiklen fortsætter under billedet ...

(Foto: TV 2 (Per Arnesen))

I julekalender kæmper Esben Dalgaard i rollen som Grot mod Birk (Jakob Femerling), Falke (Viilbjørk Malling Agger) og Tinka (Josephine Højbjerg) om at regere nissernes rige. (Foto: TV 2 (Per Arnesen))

– Han mener det godt – han vil det bare på sin egen måde. En af hans manglende kompetencer er at være lydhør overfor, hvad andre folk mener. Det er jo egentlig også et træk, som er vigtigt at diskutere – hvor gode er vi til at lytte til andre? Det er Grot måske – et langt stykke hen ad vejen – ikke så god til. Han vil bare sit eget, og jeg kan godt lide mennesker, der kæmper for at opnå det, man vil. Man skal bare lige være klar over, at der også er andre mennesker end en selv. Så er han måske ikke det mest reflektoriske. Men det kan godt være, at der er nogle, der vil skyde han i skoene, at han ikke har den allerstrammeste studenterhue på, kommer det med et grin fra skuespilleren.

Sponsoreret indhold