Kendte1. december 2019

Hele Danmarks Tinka: Tal pænt!

16-årige Josephine Højbjerg spiller igen hovedrollen i julekalenderen, og hun har set både for- og bagsiden af branchen.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/josephine_hoejbjerg.jpg
 (Foto: Lars H. Laursen)

De sociale medier har det med at flyde over med kommentarer på godt og ondt om en, når man pludselig er på i bedste sendetid. Det ved Josephine Højbjerg, der fra på søndag kan opleves som halvnissen Tinka i TV 2's julekalender "Tinka og Kongespillet".

Hun er 16 år gammel og går i gymnasiet, og hun har lavet skuespil, siden hun var otte år gammel, men er for alvor blevet kendt som Tinka. Og at skulle begå sig på sociale medier er absolut noget, hun er opmærksom på:

– Jeg tænker bestemt over mine sociale medier, for jeg taler pænt til folk. Selv om det ikke er alle, der taler pænt – så skal jeg i hvert fald ikke tale grimt, lyder det fra Josephine, som er blevet ligeglad med negative udbrud mod hende.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/tinka_og_julerejsen_foto_tv_2_sille_sterli_2_0.jpg
 (Foto: TV 2 (Sille Sterli))

Josphine spiller igen Tinka. Det er to år siden "Tinkas Juleeventyr"; og der sker en dramatisk udvikling, der får store konsekvenser for nissekongens datter. (Foto: TV 2 (Sille Sterli))

– Jeg er blevet superimmun over for dumme kommentarer. Men med den her rolle er folk heldigvis meget, meget søde. Men dumme kommentarer kan nærmest ikke røre mig mere. Den første rolle, jeg havde – der spillede jeg en, der var rigtig ond, så der kom alle kommentarerne fra starten af. Så nu er jeg mere eller mindre vant til det. Så det rører mig sgu ikke så meget. Det gør mig ikke noget, siger den unge skuespiller, der havde sin første rolle i DR Ramasjang-serien "Pendlerkids" fra 2012, hvor hun var divaen Pil.

Artiklen fortsætter under billedet ...

https://imgix.seoghoer.dk/tinka_og_kongespillet.jpg
 (Foto: Lars H. Laursen)

I julekalenderen spiller Josephine Højbjerg blandt andet over for Albert Rosin, 17, som spiller Tinkas ven Lasse, og Rosita Gjurup, 11, som spiller Lasses lillesøster Astrid. (Foto: Lars H. Laursen)

Stress før eksamen

Optagelserne til dette års julekalender foregik i starten af året, hvor holdet boede sammen på Fyn, og det ramlede ind i Josephines afslutning på 9. klasse.

– Jeg har lavet Tinka lige siden midten af januar, til lige før jeg skulle til mine 9.-klasses-eksamener. Så jeg kom hjem seks dage før min første eksamen, så det var et meget stramt program, forklarer hun og kan heldigvis afsløre, at hendes eksamener gik godt.

Nu er hun i gymnasiet, og det er hun meget glad for, men der er travlt i december. Hun skal nemlig lige en tur til Polen i forbindelse med et prisshow, hvor filmen "Hacker", som hun har en af hovedrollerne i, er med.

https://imgix.seoghoer.dk/tinka_og_julerejsen_foto_tv_2_cosmo_film_sille_sterli.jpg
 (Foto: TV 2 (Cosmo Film))

Følg Tinkas rejse i "Tinka og Kongespillet" fra den 1. december på TV 2. (Foto: TV 2 (Cosmo Film))

Sponsoreret indhold