Kendte10. november 2015

Øhh, hvad? Er Peter Plys i virkeligheden en pige?

Ifølge en ny børnebog er Peter Plys i virkeligheden en pige – den godmodige bjørn er nemlig inspireret af en rigtig hun-bjørn, som den canadiske mand og krigsveteran Harry Colebourn købte i 1914.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/18.01523729.jpg
 All Over

Han er kendt som den godmodige bjørn, der altid har lidt lækkert lommefilosofi at sprede blandt sine venner. Eller… hov…

Hun er kendt som den godmodige bjørn, der altid har lidt lækkert lommefilosofi at sprede blandt sine venner.

For spørger man en ny børnebog, er alletiders Peter Plys ikke en han-bjørn, som de fleste af os nok ellers har gået og troet.

Den plyssede bjørn er i stedet inspireret af en hun-bjørn, der levede i begyndelsen af 1900-tallet i Canada og England.

Det skriver ABC.

https://imgix.seoghoer.dk/18.01523734_0.jpg
 All Over

Peter Plys sammen med sine venner, der blandt andre tæller Tigerdyret og Æsel. Foto: All Over

Børnebogen hedder ”At finde Winnie: Den sande historie om verdens mest berømte bjørn”, og bogen er skrevet af Lindsay Mattick. Hendes oldefar var den canadiske mand, der for år tilbage udviklede et venskabeligt og unikt bånd med en sort hun-bjørn, der siden skulle være inspirationskilden til Peter Plys.

Manden hed Harry Colebourn, var dyrlæge og købte i 1914 bjørnen fra en canadisk slagmark under Første Verdenskrig. Dyrlægen købte bjørnen fri for 20 dollars og tog den med sig til den canadiske østkyst, hvor han døbte den Winnipeg efter den canadiske by.

Winnie og Harry var uadskillelige, og selv da Harry rykkede til London, tog han sin elskede bjørn med. Men da Harry måtte drage i krig i Frankrig, skiltes deres veje.

Heldigvis endte Winnie i en zoologisk have i London, hvor den levede et lykkeligt og godt liv. Og her blev en dreng ved navn Christopher Robin så glad for bjørnen, at han opkaldte sin yndlingsbamse efter Winnie.

Og gæt så hvem Christophers far var? Ja, det var ”naturligvis” forfatteren A. A. Milne, som efterfølgende skrev den fantastiske fortælling om Peter Plys og hans sjove venner i Hundredmeterskoven.

Men der var nok ikke mange, der vidste, at Peter Plys faktisk var en vaskeægte hun-bjørn?

- Jeg vil gerne have, at folk, der elsker Peter Plys, ved, at den sande historie om hende er lige så smuk og fantastisk, fortæller forfatteren bag den nye bog.

https://imgix.seoghoer.dk/fb_wild_340.png

Sponsoreret indhold