Ellen Pompeo åbner op om ”Greys Hvide Verden”: Gjorde det for pengene

Foto: MEGA

Siden 2005 har den i dag 50-årige skuespiller Ellen Pompeo spillet rollen som den ikoniske Dr. Meredith Grey i hit-serien ”Greys Hvide Verden”.

15 år senere kan hun snart ses i seriens 17’ende sæson. Men selvom hun år efter år klarer at diagnosticere nogle af historiens sjældneste sygdomme, så er det ikke fordi, det er hendes drømmerolle, at hun gentagne gange får hendes kontrakt fornyet.

Det afslører hun i et nyt interview i podcasten ”Jemele Hill Is Unbothered”.

For selvom de fleste skuespillere gerne jagter deres største drømme, når det kommer til vilde roller i store Hollywood-produktioner, så valgte Ellen Pompeo at blive på læge-settet for at sikre en god økonomisk ballast.

- For mig personligt, så er et sundt og godt hjem meget vigtigere end en karriere. Jeg voksede ikke op og havde ikke en særlig god barndom. Så ideen om, at jeg har en virkelig skøn mand og de her tre dejlige børn, så var tanken om et godt hjem noget, jeg var nødt til at have for at lukke hullet i mit hjerte, fortæller hun.

 

- Derfor tog jeg beslutningen om at tjene penge i stedet for at jagte kreative roller. Jeg bryder mig ikke om at jagte noget, og skuespil for mig, efter min erfaring, er noget, der kræver en del jagt. Du er nødt til at jagte roller, du er nødt til at tigge om roller, du er nødt til at overbevise folk.

Gennem alle nuværende 16 sæsoner af hitserien ser Ellen Pompeos karakter, Meredith Grey Dr. Richard Webber (James Pickens Jr.) som sin mentor. Foto: WDTV press / ABC

Noget af det, der var med til at få hende til at tage beslutningen om, at pengene var vigtigere end et langt CV, var hendes alder.

Da hun i 2005 startede som Meredith Grey i den første sæson af læge-hittet, var hun nemlig allerede i 30’erne.

- Jeg kom ikke i gang med Greys før, jeg var 33, og så begyndte jeg at få børn, da jeg var 40. Hvis jeg var kommet i gang tidligere, måske som 25-årig, så tror jeg helt sikkert, jeg var hoppet videre som 31- eller 32-årig, da min seksårs kontrakt løb ud, men min alder havde meget at gøre, lyder det fra hende.

- Jeg vidste, da jeg nærmede mig de 40, at jeg ikke ønskede at jagte ting, løbe efter ting, tigge. Jeg ville hellere bare se det som den velsignelse, det er.

En af de mange operationsscener i sæson 16, hvor særligt dr. Andrew DeLuca (Giacomo Gianniotti, red.) har det svært. Foto: WDTV press / ABC

Ellen Pompeo er flere gange de sidste par år blevet spurgt om, hvorvidt hun har tænkt sig at springe fra serien. Svarene har ofte været vage, men nu fortæller hun, at hun ikke drømmer om at slippe karakteren.

- Jeg forstår godt dem, der vil det, men i min alder, og der hvor jeg er i mit liv lige nu, der prøver jeg bare at være i det. Jeg prøver ikke at løbe væk fra noget. Det er, hvem jeg er. Jeg har taget mine valg, og dem har jeg det godt med, fortæller hun.

Ellen Pompeos forvandling fra 2005 til 2019 - sæson 1 til sæson 16. Foto: MEGA

Ifølge stjernen så ser hun også serien som en mulighed for at sætte ord på det, der sker i verden lige nu som ”Black Lives Matter”, og den ”systematiske racisme der er i sundhedssektoren”, lyder det.

Det lyder derfor til, at trods Ellen Pompeo endnu kun har skrevet under på at fortsætte i den kommende sæson 17, at der stadig er håb for, at serien fortsætter længere end det.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close