Kendte21. oktober 2022

Efter voldsomme beskyldninger: Nu er Kevin Spacey frifundet

I sidste uge begyndte sagen mod Hollywoodstjernen Kevin Spacey skoleret, der er blevet beskyldt for at have begået flere seksuelle overgreb
Kevin Spacey
Kevin Spacey på vej til retten torsdag, der i sidste ende frifandt ham for anklagerne om seksuelt overgreb.
 Foto: John Nacion/AP/Ritzau Scanpix

Kevin Spacey bliver nok næppe meget længere betragtet som et af de største navne i Hollywood.

De seneste år har han måtte kæmpe med voldsomme beskyldninger og anklager om seksuelle overgreb, og i maj lød det sågar, at stjernen var blevet sigtet for fire tilfælde af seksuelle overgreb mod tre forskellige mænd.

Torsdag i sidste uge skulle han stå skoleret i sagen om anklager kommende fra Anthony Rapp.

Ifølge Rapp udnyttede Spacey ham seksuelt tilbage i 1986, hvor Rapp kun var 14 år gammel, mens Spacey selv var 26.

Det er fem år siden, Rapp, der i dag er 50 år gammel, stod frem med beskyldningerne. Men det er først nu, at han får sin afslutning.

Ifølge CNN kunne et nævningeting nemlig sent torsdag aften dansk tid melde ud, at Spacey ikke er skyldig i sagen, og han er derfor nu frifundet.

Allerede før sagen tog sin start i sidste uge, havde dommeren afvist anklager om overgreb og om bevidst psykologisk påvirkning af offeret, men at det i stedet kun var den uønskede kontakt mellem Rapp og Spacey, der skulle vurderes ved retten.

Nævningetinget kunne så torsdag dele, at de ikke fandt det bevist, at Spacey skulle have rørt ved Rapp på en seksuel måde eller ved et seksuelt område, hvorfor han nu er erklæret ikke skyldig i sagen.

Sponsoreret indhold