Kendte15. juni 2023

Efter Valdemars Slot-auktion: Så meget tjente Caroline Flemings søn

Rigmandssønnen kan sætte et stort beløb på kontoen efter onsdagens auktion hos Bruun Rasmussen
Her Caroline Flemming med sønnen Alexander tilbage i 2018, da han blev konfirmeret. 
Her Caroline Flemming med sønnen Alexander tilbage i 2018, da han blev konfirmeret.
 Foto: Jesper Sunesen

Buddene føg gennem luften, da Bruun Rasmussen torsdag eftermiddag auktionerede en lang række genstande fra Valdemars Slot væk.

Louise "Duddi" Iuel Albinus sad klar på første række for at byde på en række dokumenter, som er utroligt vigtige for Valdemars Slot og hendes slægt, og til dels lykkes hun da også med projektet.

Ifølge BILLED-BLADET sikrede hun blandt andet et originalt håndskrevet skøde, hvor hendes forfader admiral Niels Juel får overdraget slottet på Tåsinge, ligesom hun også købte en række håndskrevne adelspatenter.

– Jeg er lettet og glad. Vi fik det, vi ville have. Skødet var det vigtigste. Det originale skøde fra Christian 5. til Niels Juel, hvor min slægtshistorie sådan set begynder, og grunden til, at Valdemars Slot har været i familien i så mange år og fortsat vil være det. Vi kæmper videre, lød det fra Duddi efter auktionen.

Duddi kæmper for at så meget inventar som muligt bliver på Valdemars Slot.  
Duddi kæmper for at så meget inventar som muligt bliver på Valdemars Slot.
 Foto: Hanne Juul

Ifølge B.T. kunne 19-årige Alexander Fleming, der ejede indboet på Valdemars Slot, indkassere 900.000 kr. efter dagens auktion.

Flere ting røg i heftig budkrig: En original håndskrevet udgave af Jyske Lov var vurderet til 100.000-200.000 kr., men røg til hele 500.000 kr. til en udenlandsk køber.

Duddi måtte svinge budkortet ekstra meget, da en dokumentsamling røg til hele 170.000 kr.

Der er stadig en del af Valdemars Slot inventar, der endnu ikke er blevet solgt, og det vides endnu ikke, hvornår det evt. bliver sat på auktion.

Sponsoreret indhold