Kendte 26. januar

Efter "Snehvide"-kritik: Nu svarer Disney

Disney er kommet med et svar til skuespiller Peter Dinklage, der for nyligt rettede kritik mod selskabet, der snart skal i gang med at producere en genindspilning af deres allerførste animerede spillefilm ”Snehvide og de syv små dværge”
Foto: MEGA

- Har det intet gjort, at jeg har råbt op fra min sæbekasse for at fremme den gode sag? Jeg er tilsyneladende ikke højrøstet nok, lød det fra ”Game of Thrones”-stjernen i podcasten ”WTF with Marc Maron”.

Årsagen bag den 52-årige Dinklages raseri skal findes ved Disneys beslutning om i første omgang at lave deres live action remake af ”Snehvide”.

Dernæst er han stødt over, at tegnefilmsgiganten var noget så stolte over deres omfavnende cast. For eksempel har de scoret ”West Side Story”-stjernen Rachel Zegler med colombianske rødder i titelrollen.

- Det er virkelig med al respekt for alle, men jeg blev lidt overrasket over, at Disney var meget stolte over, at de havde castet en latino-skuespiller i rollen som Snehvide. Men man fortæller stadig historien om ”Snehvide og de syv dværge”, lød kritikken.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Lover en Anderledes tilgang

Og heldigvis for Peter Dinklage – der må siges at være en af de mest benyttede væksthæmmede skuespillere i Hollywood – har Disney tilsyneladende lyttet til hans bemærkninger.

- For at undgå at reproducere stereotyper fra den originale, animerede film, har vi besluttet at have en anderledes tilgang til disse syv karakterer, og i den forbindelse har vi rådført os blandt folk med dværgvækst, udtaler Disney til The Hollywood Reporter.

- Vi glæder os til at kunne fortælle mere, når filmen går i produktion efter en længere periode med udvikling, slutter de.

Artiklen fortsætter under billedet: 

Foto: MEGA

Peter Dinklage er selv aktuel i musicaldramaet "Cyrano" (Foto: MEGA)

Ligesom det er tilfældet med mange andre af Disneys populær remakes af klassikere, møder ”Snehvide” fra 1937 kritik og efterfølgende behov for små justeringer, eftersom tiderne unægteligt er skiftet siden deres oprindelige premierer.

Det gælder både genindspilninger med virkelige skuespillere af blandt andet ”Mulan” og ”Aladdin”, men også blandt Disneys animerede produktioner, hvor stereotypiske gengivelser af for eksempel etniciteter har mødt kritik.

Senest kunne også danske tv-seere se en ny meddelelse på skærmen før juletraditionen ”Disneys juleshow”.

”Dette program indeholder negative skildringer og/eller uacceptabel behandling af mennesker eller kulturer. Disse stereotyper var fejlagtige dengang og er fejlagtige nu,” lyder disclaimeren i juleshowet.

En animeret kat fra ”Aristocats” er nemlig afbildet som en racistisk karikatur af det østasiatiske folk.

Ifølge Hollywood Reporter har studierne bag ”Snehvide” – som også er i gang med at skabe en live action-version af ”Den Lille Havfrue” – arbejdet på filmen i foreløbigt tre år.

Sponsoreret indhold