Kendte27. december 2023

Efter Lee Sun-kyuns tragiske død: Uhyggeligt nyt om hans sidste timer i live

Den sydkoreanske skuespiller Lee Sun-kyun blev fundet livløs i sin bil. Weekenden op til dødsfaldet har været særdeles hård for den kun 48-årige ”Parasite”-stjerne, der var under anklager i en sag om stoffer
Den sydkoreanske skuespiller er fotograferet ved ankomsten til en af hans mange afhøringer den 23. december hos politiet i Incheon.
Den sydkoreanske skuespiller er fotograferet ved ankomsten til en af hans mange afhøringer den 23. december hos politiet i Incheon.
 Foto: Ritzau Scanpix, Yonhap via REUTERS

En yderst trist nyhed ramte både den koreanske og internationale filmscene onsdag morgen.

Lee Sun-kyun, som spillede Park Dong-ik i den oscarvindende ”Parasite” i 2019, blev fundet død - efter alt at dømme som følge af selvmord.

Lee, der kun nåede at blive 48 år, blev fundet død i sin bil. Han blev ikke fragtet til hospitalet, men i stedet erklæret død på stedet.

Nu er det kommet frem, at man var i fuld gang med at lede efter en erstatning for skuespilleren i det nye drama ”No Way Out”, som startede optagelser i forrige uge.

Det skriver The Hollywood Reporter, som har fået fingrene i erklæringen fra Studio X+U, hvori der står, at Lee Sun-kyuns bureau og filmselskabet var kommet til enighed om at trække den koreanske stjerne ud af projektet.

(FromL) South Korean actor Lee Sun-kyun, South Korean actress Cho Yeo-jeong and South Korean director Bong Joon-Ho pose during a photocall for the film "Parasite (Gisaengchung)" at the 72nd edition of the Cannes Film Festival in Cannes, southern France, on May 22, 2019.  Alberto PIZZOLI / AFP
Lee Sun-kyun med sin "Parasite"-medspiller Cho Yeo-jeong samt den sydkoreanske instruktør Bong Joon-Ho, som nød stor succes med filmen i 2019. Her sammen under filmfestivalen i Cannes.
 Foto: Alberto PIZZOLI / AFP

Det skete, fordi der stadig var uklarhed omkring de prøver, der skulle taget af skuespillerens hårstrå.

Blev afhørt i 19 timer

Allerede før nyheden om det pludselige dødsfald stod det nemlig klart, at Lee Sun-kyun blev efterforsket i forbindelse med en narkosag, og ifølge det britiske medie Daily Mail blev han i weekenden op til selvmordet afhørt over tre omgange – og i alt over 19 timer – af politiet, som mistænkte ham for forbrug af cannabis samt andre ulovlige stoffer.

HAR DU DET SVÆRT?

Hvis du er i krise eller har tanker om selvmord, så sig det til nogen.

Ring til Livslinien på 70 201 201.

Livslinien har åbent året rundt fra 11-05.

Lee Sun-kyun mente selv, at han var blevet narret til at indtage de ulovlige stoffer af en barværtinde i forbindelse med et afpresningsforsøg.

Det var skuespillerens hustru, den tidligere Miss Korea-deltager Joen Hye-jin, der slog alarm hos politiet, da hun fandt et brev, der havde karakter af et afskedsbrev.

Senere blev hans lig fundet i bilen, der stod på en parkeringsplads i Seoul.

To andre filmprojekter nåede Lee Sun-kyun dog at færdiggøre før både skandalen og dødsfaldet.

"Project Silence", en katastrofefilm om en gruppe mennesker, der er fanget på en bro i kraftig tåge, venter eksempelvis på sin biografpremiere, og det samme kan sige om soldaterfilmen "Land of Heaven", som skuespilleren medvirker i, og som er i postproduktion i øjeblikket.

Police officers examine a scene where South Korean actor Lee Sun-kyun was found dead at a park in Seoul, South Korea, December 27, 2023. Yonhap via REUTERS THIS IMAGE HAS BEEN SUPPLIED BY A THIRD PARTY.NO RESALES.NO ARCHIVES. SOUTH KOREA OUT.NO COMMERCIAL OR EDITORIAL SALES IN SOUTH KOREA.
Politiet efterforsker gerningsstedet - parkeringspladsen i Seoul, hvor skuespilleren blev fundet livløs
 Foto: Ritzau Scanpix, Yonhap via REUTERS

En skrækindjagende statistik

Dødsfaldet indskriver Lee i en uhyggelig statistik, som har præget det øverste lag i det sydkoreanske samfund over flere år.

Over blot det seneste år er flere såkaldte K-popstjerner – altså profiler, der har gjort sig bemærket på den kulturelle scene i Sydkorea – gået bort som følge af det, man betegner som en national mental sundhedskrise.

K-popstjernen Sulli på bare 25 år gik bort i 2019 af formodet selvmord, og det samme skete for standupkomiker Park Ji-sun, der året efter blev fundet i en lejlighed i et formodet dobbeltselvmord, hvor også Ji-suns mor var offer.

Dog er det ikke alle tilfælde, som man mener skyldes selvmord. En lang række mystiske dødsfald samt frygtelige ulykker har hjemsøgt kulturen.

I juni i år var det den 29-årige Park Soo Ryun, der faldt fra en trappe, mens et formodet mord blev begået mod den 33-årige dj BJ Ahyeong, der blev fundet indsvøbt i et tæppe i en grøft.

I 2021 blev tv-skuespiller Song Yoo-jung på 26 år fundet død i sit hjem i Seoul. Selvom hendes dødsfald endnu ikke er opklaret, så bevirkede det, at der kom spot på problemet med de mange selvmord bland unge entertainere i landet.

Sponsoreret indhold